Uber i Tesla zajedno pokreću Tesloop

Koncept dijeljenja vožnje od grada do grada isključivo u automobilima vodećeg svjetskog proizvođača električnih automobila-Tesla naziva se Tesloop. Sam način funkcioniranja prilično je jednostavan, potrebno je rezervirati sjedalo, a zatim automobil dolazi po tebe na uobičajeno mjesto-najčešće mjesto gdje se nalazi Tesla superpunjač (engl. supercharger), hotel ili obližnji kafić.

WiFi u automobilu doprinosi komforu

Automobil je opremljen svime što je potrebno za iznimno udobnu i zabavnu vožnju kao što su WiFi, punjači za mobitel, te isključivo zdrava pića i obroci. Nakon završene vožnje putnike se ostavlja u hotelu u kojem odsjedaju ili na predviđenom mjestu za ostavljanje putnika (engl. drop-point). Zanimljiva je činjenica da je cijena vožnje znatno jeftinija u usporedbi s cijenom avionske karte.

Isto tako, vozeći se u Tesli doprinosite zaštiti okoliša s obzirom da se radi o potpuno električnom vozilu bez ikakvog nepovoljnog utjecaja na okoliš.

Je li navedeni koncept budućnost vrijeme će pokazati, ali mora se priznati da zvuči primamljivo. Zamislite da po vas dolazi automobil marke Tesla i vozi vas do željene destinacije po prihvatljivoj cijeni uz sve beneficije koje su ranije navedene, a da uz to još i doprinosite zaštiti okoliša.

Podsjetimo se, Tesla supercharger postoji i u Hrvatskoj, za sada samo u Senju, ali u planu je postavljanje istoga i u nekim drugim Hrvatskim gradovima.


Izvor: linkedin.com

O autoru

Lea Šikić
Urednica rubrike Cestovni promet na Web portalu Prom. Područje interesa: sigurnost cestovnog prometa, prometno planiranje, te upravljanje mobilnošću u gradovima.
Close