Chevroletov novi automobil se nadmeće sa Teslom, ali je mnogo jeftiniji

Izvor: chevrolet.com

Na vrlo poznatom Consumer Electronics Show-u, Chevrolet je otkrio svoj dugo očekivani 2017 Bolt EV. Automobil, za kojeg se očekuje da će ići u proizvodnju prema kraju godine, imati će doseg od 320 kilometara sa jednim punjenjem, te će mu cijena biti 37 000$, što ga čini prihvatljivim i prosječnim kupcima (Cijena Tesle kreće od 70 000$).

“Prošlo je manje od godine dana kada smo otkrili Bolt EV koncept i dali obećanje da ćemo dostaviti električni automobil dalekog dometa koji je prihvatljiv masama.” Izjavili su u predsjednik GM-a i direktor Mary Barra. “Bolt EV je u mogućnosti koristiti najnovije tehnologije mobilnih aplikacija , napredne GPS rute, te inovativan dizajn sučelja, sve u korist povećanja zadovoljstva vlasnika, kako sada, tako i u budućnosti.”

U Bolt EV su ugrađene najnovije tehnologije dostupne u svijetu automobila kao što su kamere za parkiranje, veliki zaslon osjetljiv na dodir u unutrašnjosti, mogućnost pogleda vozila iz ptičije perspektive tijekom parkiranja, ali i neke inovacije kao korištenje Bluetootha za raspoznavanje vozača prilikom prilaženja vozilu. Tada će automobil moći unaprijed odabrati postavke vozila, kao što je položaj sjedala, temperaturu u unutrašnjosti i drugo. Uz sve to, Bolt će vlasniku nuditi i priliku da se nadmeće s drugim vlasnicima, uspoređujući načine vožnje te odrediti tko od njih vozi najefikasnije.

Sa dometom od 320 kilometara i inovativnim značajkama, sigurno će promijeniti pravila igre u svijetu električnih automobila.


Izvor: entrepreneur.com

O autoru

Filip Slavujević
Student cestovnog prometa. U slobodno vrijeme bavi se automobilima, detailingom i biciklizmom. Područje interesa: Prometno-tehnička vještačenja, prijevozna sredstva u cestovnom prometu i prometno planiranje.
Close