Uz ovu pametnu navigaciju za bicikle se sigurno nećete izgubiti

www.designweek.co.uk

U mnoštvu složenih i skupih navigacija za bicikle, Beeline se prikazuje kao jednostavna i minimalistička alternativa za vožnju gradom. Jedan od najprikladnijih načina za kretanje gradom danas je bicikl ako se uzmu u obzir velike gužve i zastoji na prometnicama. Međutim, ukoliko se ne zna put do odredišta, to može postati problem, a koristeći kompliciranu GPS navigaciju, putovanje do odredišta se može i odužiti.

Beeline je mala navigacija koja se instalira na volan bicikla i pomaže u pronalaženju puta za vrijeme vožnje i to bez kompliciranih instrukcija, jednostavno se prati strelica na uređaju. Vrlo jednostavna i brza upotreba olakšava svakodnevno korištenje; nakon što se unese destinacija u Beeline aplikaciju, aplikacija se umreži sa Google Maps-om i prikaže put kojim treba voziti. Beeline je stekao naziv modernog kompasa, samo što umjesto sjevera, pokazuje put kojim treba ići do odredišta.

Izvor: www.beeline.co

Izvor: www.beeline.co

Uređaj nema ugrađen GPS, već koristi tri senzora; žiroskop, akcelerometar i magnetometar, te bluetooth čip koji se spaja sa pametnim mobitelom korisnika. Ekran je mali svjetleći elektronički panel koji osigurava vidljivost informacija te sadrži osnovne podatke o udaljenosti, brzini, bateriji i najvažnije, bijelu strelicu koja pokazuje put.

Beeline projekt još nije u prodaji, trenutno još skupljaju novac preko Kickstarter kampanje i ide im jako dobro. Moguće je naručiti uređaj u prednarudžbi sa procijenjenim dolaskom u travnju 2016 godine. Više o samom projektu u videu.


Izvori: interestingengineering.combeeline.co

O autoru

Filip Slavujević
Student cestovnog prometa. U slobodno vrijeme bavi se automobilima, detailingom i biciklizmom. Područje interesa: Prometno-tehnička vještačenja, prijevozna sredstva u cestovnom prometu i prometno planiranje.
Close