Nove lokomotive za Metrolink – 85% manje emisije štetnih plinova

Izvor: railjournal.com

Kalifornijska regionalna uprava za željeznicu (Metrolink) objavila je prve fotografije dizel – električne lokomotive F125 Spirit koja će biti u skladu sa najnovijim Američkim EPA Tier 4 standardima za emisije štetnih plinova.

Metrolink je naručio 20 lokomotiva ove serije još u lipnju 2013 godine postavši prvi američki operater koji je naručio lokomotive koje će odgovarati Tier 4 standardu. Lokomotiva pogonjena 20-cilindarskim četverotaktnim motorom tipa Caterpillar C175-20 prometovat će brzinom do 200 km/h razvijajući snagu od 3,5MW. Sanduk lokomotive dizajniran je za EMD u Vossloh Rail Vehicle (sada dio Stadler Rail) sa sustavom za apsorpciju energije u slučaju sudara.

Nova F125 lokomotiva pružat će smanjenje emisije za 85% za razliku od starijeg Tier 0 standarda. To je postignuto korištenjem selektivnog katalitičkog sustava za ponovno tretiranje ispušnih plinova i elektroničkim sustavom za ubrizgavanje goriva.

 


Izvor: railjournal.com

O autoru

Marin Dokoza
Magistar željezničkog prometa, entuzijast i ljubitelj željeznice. Zanimaju ga područja održive mobilnosti, željezničkog prometa i urbanog prometnog planiranja.
Close