Tvrtka Gibbs Technologies razvija motocikl amfibiju

www.gibbssports.com

Vožnja motociklom u ljeti je nezaboravan osjećaj, kao i vožnja Jet ski-a po moru, ali trebamo li zaista oboje i postoji li vozilo koje bi se moglo voziti po moru, ali i po cesti? Tvrtka Gibbs Technologies nudi upravo to, kombinaciju motocikla i Jet ski-a spojenog u amfibiju. Amfibija se zove Biski te kombinira najbolje od oba prijevozna sredstva.

Koristi motor sa dva cilindra koji pokreće i stražnji kotač za vožnju po cesti i mlazni pogon za vožnju po vodi. Pri ulasku u vodu potrebno je oko 5 sekundi za uvlačenje kotača i izvlačenje mlaznog pogona za kretanje po vodi. Po navodima proizvođača, najveća brzina kojom se može kretati po vodi je 60 km/h dok po cesti razvija brzine čak do 130 km/h, te je upravo zbog toga moguće Biski koristiti i za duža putovanja. Težina amfibije je 228 kilograma te je registriran za dvije osobe.

www.gibbssports.com

Izvor: www.gibbssports.com

Tvrtka Gibbs Technologies u svojoj ponudi ima i Triski, vozilo na tri kotača koje ima jači motor i razvija veće brzine, dok Quadski zbog konfiguracije slične automobilu sa 4 kotača ne može se tako jednostavno registrirati zbog zakona koji zahtijevaju veće sigurnosne mjere. Još se ne zna datum izlaska na tržište Biski-a kao ni cijena, tako da za uživanje u vožnji amfibije će se još malo pričekati. Više pogledajte u videu:


Izvor: interestingengineering.com

O autoru

Filip Slavujević
Student cestovnog prometa. U slobodno vrijeme bavi se automobilima, detailingom i biciklizmom. Područje interesa: Prometno-tehnička vještačenja, prijevozna sredstva u cestovnom prometu i prometno planiranje.
Close