Poziv na webinar o autonomnom prometu

jupiter-egnss-its.eujupiter-egnss-its.eu

Autonomna vozila su budućnost i očito je da dolaze na velika vrata. Ona će obilježiti ovo desetljeće, a uz umjetnu inteligenciju u tehnološkom smislu možda i čitavo stoljeće. Gotovo sve najveće kompanije svijeta iz IT sektora, prebacuju sve više kapitala za ulaganja upravo u ovo područje. Kao studentski web portal, pozivamo sve studente, inženjere i sve one koji će to tek postati da se na vrlo praktičan ali i stručan način informiraju o nadolazećem razdoblju autonomne vožnje i glavne prateće tehnologije putem webinara koji će se održati 23. veljače s početkom u 11 sati po srednje europskom vremenu.

Webinar je organiziran u sklopu JUPITER projekta kojim upravlja EGNSS (European Global Navigation Satellite Systems) agencija. Webinarom će se prezentirati GNSS (Global Navigation Satellite Systems) te koncept lokalne integracije koja je osnova za uspješnu isporuku usluge autonomne vožnje odnosno autonomnih vozila.

Ovo je područje tehnologije koje će utjecati na sve građane industrijaliziranog svijeta, a inženjeri, posebno oni koji će se baviti prometom u bliskoj budućnosti imati će najviše posla upravo sa svim sustavima koji podržavaju ili sudjeluju u kooperaciji s autonomnim prometnim entitetima. Sudjelovanje na webinaru je otvoreno za sve zainteresirane i potpuno je besplatno, a na njega se možete registrirati ovdje.


Izvori: jupiter-egnss-its.eu / erticonetwork.com

O autoru

Alen Pavlić Ravšer
Student diplomskog studija inteligentnih transportnih sustava na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Područja zanimanja: ITS, V2X komunikacija, kooperativni sustavi, ekološki održiva mobilnost, eMobilnost, upravljanje u incidentnim situacijama.
Close