Međunarodni kongres studenata ERFUSS 2016.

U organizaciji studenata Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, od 15. do 17. travnja 2016. održati će se 2. Međunarodni kongres studenata Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta pod nazivom ERFUSS.

ERFUSS je međunarodni studentski kongres koji će biti interdisciplinarnog i multidisciplinarnog sadržaja. Na kongresu će sudjelovati studenti različitih profila (ERF, medicina, psihologija, FER, FOI, sociologija, arhitektura i drugi). Realizirana je međunarodna suradnja  sa Srbijom, BiH, Makedonijom, Austrijom i Slovenijom.

Studenti Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta pozivaju studente Fakulteta prometnih znanosti, kao i sve zainteresirane, da doprinesu sadržaju i raznolikosti tema koje će se pokriti ovim kongresom. Svojim sudjelovanjem mogli bi studente iz drugih država i različitih struka zainteresirati za informacijsko-komunikacijske tehnologije koje se primjenjuju za poboljšanje sigurnosti kretanja slijepih i slabovidnih osoba prometnom mrežom. Istraživanje primjene informacijsko-komunikacijskih tehnologija u navedene svrhe provodi se u Laboratoriju za razvoj i primjenu informacijsko-komunikacijskih pomoćnih tehnologija na Fakultetu prometnih znanosti.

IMG_8785

Ovo ne bi bila prva suradnja studenata Edukacijsko-rehabilitacijskog fakulteta i Fakulteta prometnih znanosti. U sklopu kolegija Sustavi pomoćnih tehnologija u prometu, studenti informacijsko-komunikacijskog prometa i  Edukacijsko rehabilitacijskog fakulteta sudjelovali su na predavanjima i laboratorijskim vježbama gdje su bili upoznati s poteškoćama i izazovima slijepih i slabovidnih osoba. Kroz poligon im je simulirano kretanje u zatvorenom i otvorenom prostoru uz korištenje informacijsko-komunikacijskih pomoćnih tehnologija.

Sve informacije potrebne za sudjelovanje i prijavu na ovogodišnjem međunarodnom kongresu studenata ERFUSS 2016. dostupne su na ovoj poveznici.


Izvor: kongres.erf.hr

O autoru

Vlatka Mišić
Magistrica informacijsko komunikacijskog prometa na Fakultetu prometnih znanosti. Područje interesa: sigurnost informacijsko komunikacijskih sustava, otkrivanje ranjivosti pojedinih sustava te forenzička analiza mobilnih terminalnih uređaja
Close