RŽV Čakovec preuredio vagon u hostel

Autor: Stanley

Nakon višemjesečnih radova koji su obuhvaćali preuređenje starog putničkog spavaćeg vagona, u Radionici željezničkih vozila Čakovec završili su prvi “pilot” projekt u Hrvatskoj u stvaranju prvog “željezničkog hostela na kotačima”.

Vlasnik prvog željezničkog hostela na kotačima je poduzetnik Zvonko Momčilović iz Zagreba koji je i začetnik ideje o projektu željezničkog hostela na kotačima u Hrvatskoj.

S ponosom možemo istaknuti da su radnici našeg izdvojenog pogona u Bjelovaru, gdje su i izvršeni radovi preuređenja, ponovno pokazali veliku stručnost i motivaciju za izvođenje i najsloženijih zahvata vezanih za željeznička vozila, a što je i prioritet u opisu pružanja usluga našeg društva.

Preuređenjem vagona u željeznički hostel na kotačima dobili smo deset soba sa po tri kreveta opremljenih svim potrebnim priključcima koje zahtijevaju propisani standardi, tuš kabinu, wc (muški i ženski), te recepciju. Uvjereni smo da će budući korisnici biti ugodno iznenađeni nakon prvog boravka, te da će buduće recenzije biti pozitivne.

Vagon je postavljen na zagrebačkom Glavnom kolodvoru. Nadamo se i uvjereni smo da ovo nije kraj projekta te da vrlo uskoro krećemo i s uređenjem slijedećeg vagona – poručuju iz ove čakovečke tvrtke.


Izvor: E-međimurje

O autoru

Marin Dokoza
Magistar željezničkog prometa, entuzijast i ljubitelj željeznice. Zanimaju ga područja održive mobilnosti, željezničkog prometa i urbanog prometnog planiranja.
Close