Croatia Airlines među najboljim aviokompanijama na svijetu!

 

Tvrtka AirHelp istražila je kojim aviokompanijama su putnici najzadovoljniji, a kojima baš i nisu. To sve su proveli na temelju tri bitna kriterija : kvaliteta prijevoza, broj odgođenih ili zakašnjelih letova te na koji način aviokompanija rješava sporove oko kompenzacije ili povrata novca.

Najboljom aviokompanijom proglašen je Quatar Airways, koji je dobio maksimalnu moguću ocjenu. Na drugom mjestu našao se nizozemski KLM-Royal Dutch Airlines, dok je treće mjesto zauzela latvijska kompanija Air Baltic Corporation.

Air France zauzeo je četvrto mjesto, a slijede ga njemačka Lufthansa, kanadski Air Canada i Emirates.

Tako se je hrvatska aviokompanija Croatia Airlines našla na visokom osmom mjestu na popisu s visokih 7.9 bodova od ukupnih 10.  Po kvaliteti prijevoza dobila je ocjenu 6 od 10, po broju otkazanih ili zakašnjelih letova dobila je visokih 8.2 od 10, a po brzini i načinu rješavanja sporova s klijentima oko kompenzacije dobila je najvišu ocjenu od svih kompanija, čak 9.5 od 10.

rankingsca1

Zanimljivo je nadodati da je Croatia Airlines iza sebe ostavila sve britanske aviokompanije, ali i neke od najvećih svjetskih aviokompanija kao što su Germanwings, Turkish Airlines, American Airlines, Ryanair  EasyJet.

rankingsca2

Potrebno je navesti i kompanije s kojima putnici i nisu previše zadovoljno. To su portugalski Sata International, britanski EasyJet i Virgin Atlantic Airways te švicarski International Air Lines.

rankingsca3

 


 

Piše: Filip Trojko

Izvor: www.index.hr

O autoru

Filip Trojko
Urednik rubrike Aeronautika at Web portal PROM Student treće godine preddiplomskog studija Aeronautike - modula kontrola leta na Fakultetu prometnih znanosti. Interesiraju ga sigurnost zračnog prometa te novi sustavi koji utječu na poboljšanje protoka zračnog prometa.
Close