7. Zagrebački energetski tjedan 2016.

Razvoj ne želmo zaustaviti, ali onečišćenje možemo

U duhu održavanja sedmogodišnje tradicije Grada Zagreba sa zadovoljstvom Vas obavještavamo da će se od 09. do 14. svibnja 2016. održati 7. Zagrebački energetski tjedan. Pod pokroviteljstvom Gradonačelnika Grada Zagreba, gospodina Milana Bandića, i u organizaciji Gradskog ureda za energetiku, zaštitu okoliša i održivi razvoj Grada Zagreba, Zagrebački energetski tjedan nosi snažnu poruku:
„Razvoj ne želimo zaustaviti, ali onečišćenje možemo!“.
 

Poruka koju već šest godina za redom uspješno širimo po cijelome svijetu poziva nas na zajedničko djelovanje u interesu održivog razvoja gradova i očuvanja prirodnih resursa za sve buduće generacije. Zagrebački energetski tjedan predstavlja složeni mozaik niza događanja s ciljem uključivanja i umrežavanja svih dionika u dugotrajan proces borbe protiv klimatskih promjena. Baveći se ključnim temama današnjice i gorućim problemima u području energetike i zaštite okoliša, Zagrebački energetski tjedan u svoj bogati program uključuje niz međunarodnih konferencija, stručnih skupova, dana otvorenih vrata, seminara, radionica, predavanja i specijaliziranih satova nastave u školama i vrtićima Grada Zagreba.

Veliku ulogu u odvijanju Zagrebačkog energetskog tjedna imaju ministarstva Republike Hrvatske, predstavnici jedinica lokalne i regionalne samouprave, obrazovne i znanstvene institucije, Sveučilište u Zagrebu, strukovna udruženja obrtnika i gospodarstvenika, komore i udruge arhitekata, inženjera graditeljstva, strojarstva i elektrotehnike, energetske i razvojne agencije, gospodarski subjekti, predstavnici medija, stručne udruge, udruge civilnog društva kao i ostali brojni domaći i međunarodni partneri te udruženja.

Provedbom Zagrebačkog energetskog tjedna, u suradnji s uglednim predavačima i stručnjacima, želimo omogućiti svim zainteresiranim osobama, aktivnim u području primjene mjera energetske učinkovitosti, obnovljivih izvora energije i ekološki prihvatljivih goriva, predstavljanje inovativnih projekata, međusobnu interakciju sa sudionicima te idealnu priliku za promociju racionalnog korištenja energije na gradskoj, regionalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Tradicionalni završetak i ovog Zagrebačkog energetskog tjedna je održavanje EE Info danau subotu 14. svibnja 2016. na Trgu bana Josipa Jelačića.

Ujedno koristimo priliku zahvaliti Vam na dosadašnjoj uspješnoj suradnji te pozvati Vas i Vaše kolege da svojim aktivnim sudjelovanjem i ove godine upotpunite ovaj jedinstveni događaj.

Ovime upućujemo poziv svim studentima Fakulteta prometnih znanosti i znanstvenim novacima na stručni skup studenata pod nazivom „Mi imamo rješenja – Vizije novih generacija za održivi, zeleni razvoj“ koji će se odrzati  u ponedjeljak, 9. svibnja 2016., a svoj doprinos mozete ostvariti u vidu prezentacije svoga rada ili projekta čime ćete na najbolji način predstaviti svoj Fakultet te široj javnosti predstaviti vlastite ideje i vizije za održivi razvoj.

Radovi se dostavljaju: u dekanat Fakulteta, Vukelićeva 4 gdje će se i urudžbirati njihova predaja. Radovi se trebaju predati do 29. travnja 2016.

Close