8 inovativnih auto ključeva

Auto ključevi su važan simbol vlasništva automobila i slobode. Neke auto kompanije ostaju pri klasičnim auto ključevima, no neke donose potpuno nova i inovativna rješenja. Evo osam ključeva koji nisu nimalo kao ostali.

1. BMW je uveo “inteligentne” ključeve futurističkog izgleda koji mogu malo više od samog otključavanja vrata. Na ključevima se nalazi ekran osjetljiv na dodir čija je dijagonala čak 2.2″. Ekran pokazuje da li su vrata zaključana ili otključana, servisne informacije o vozilu i postavke klime.

bmw

2. Jaguarov F-Pace Activity ključ je odličan ukoliko ne volite koristiti tipke. Ključevi se nose kao narukvica, koja je usto vodootporna. Automobil možete otključati ili zaključati tako da prislonite zglob na “Jaguar” logo na stražnjem dijelu automobila. Za ovakav ključ trebali bi odvojiti 400 dolara.

jaguar

3. Volvo nudi opciju otključavanja auta bez auto ključeva. Ako ste se našli na Gothenburg aerodromu u Švedskoj, automobil koji iznajmite u Volvo Sunfleet rent a car-u nećete dobiti s auto ključevima. Nova tehnologija omogućuje uparivanje automobila i mobilnog uređaja koristeći Bluetooth tehnologiju i mobilnu aplikaciju dizajniranu baš u tu svrhu. Trenutno je program u testnoj verziji, no može postati svakodnevica već 2007. godine.

volvo

4. Koenigsegg auto ključ izgleda kao nešto što bi koristio superheroj. Ovaj ključ nema posebne značajke, ali njegov izgled podsjeća vas da vozite švedski automobil visokog standarda i daje vam osjećaj autoriteta.

konigs

5. Aston Martin ključ obložen je kristalima. Iako samo izvršava zadatak otključavanja i zaključavanja automobila, njegova estetika čini ga posebnijim od mnogih drugih ključeva na tržištu.

astonmartin

6. Ako vam kristali nisu zanimljivi, možda karbon jest. McLarenov ključ obložen je karbonom i ima tri tipke. Karbona nikad dovoljno.

mclaren

7. Teslin Model S ključ omogućava vam da pozovete svoj automobil. Osim što zaključava i otključava automobil, ovim ključem možete pozvati automobil da se primakne par metara unaprijed ili unazad.

tesla

8. Pagani ključ, osim što izgleda dobro, možete koristiti kao USB memoriju. Ili ga jednostavno držati na stolu kao ukras.

pagani


Izvor: techinsider.io

Izvor fotografija:  techinsider.io

 

O autoru

Vlatka Mišić
Magistrica informacijsko komunikacijskog prometa na Fakultetu prometnih znanosti. Područje interesa: sigurnost informacijsko komunikacijskih sustava, otkrivanje ranjivosti pojedinih sustava te forenzička analiza mobilnih terminalnih uređaja
Close