Narudžbe za Tesla Model 3 u punom jeku

Tesla Supercharger u Senju, Foto: Lea Šikić

Kao što je i najavljeno 31. ožujka ove godine predstavljen je Tesla Model 3. Uz jako dobre performanse od kojih vrijedi izdvojiti ubrzanje  od 0 do 60 mph (cca 97 km/h) za 6 sekundi, te domet jednog punjenja koji iznosi čak 215 milja (346 km), najznačajnija od svega je ipak cijena samog automobila.

Cijena iznosi $35,000, a predujam koji je potrebno uplatiti prilikom rezervacije $1,000

Po prvi puta automobil iz te tvornice postaje cijenovno dostupniji kupcima. Veliki je to korak prema održivoj mobilnosti i smanjenju zagađenja kao posljedice izgaranja fosilnih goriva u automobilima. Cijena iznosi $35,000, a predujam koji je potrebno uplatiti prilikom rezervacije $1,000. Izrada ovakvog, dostupnijeg, automobila Tesli će se očito isplatiti s obzirom da interes potencijalnih kupaca ne jenjava, te iako je automobil predstavljen pred samo 3 dana broj narudžbi je već prestigao 325 000. S isporukama kupcima započeti će tek potkraj 2017. godine.

Veliki je to korak prema održivoj mobilnosti i smanjenju zagađenja kao posljedice izgaranja fosilnih goriva u automobilima

Isto tako, koristi od tog automobila svakako će imati i njegovi vlasnici s obzirom da je riječ o automobilu koji pruža iznimno udobnu, zanimljivu i sigurnu vožnju zahvaljujući najsuvremenijim elementima aktivne i pasivne sigurnosti vozila. Korist je i u smislu financijske isplativosti u odnosu na bezince i dizelaše.

Redove čekanja diljem svijeta možete pogledati ovdje, a fotografije ove električne jurilice, te još neke specifikacije na službenoj stranici Tesla Motors.

I za kraj, posjetimo se da i Hrvatska ima Tesla Supercharger na kojem je moguće besplatno napuniti baterije limenom ljubimcu, a nalazi se u Senju.

Kako je izgledalo predstavljanje Modela 3 koje je predvodio Elon Musk pogledajte u nastavku.

O autoru

Lea Šikić
Urednica rubrike Cestovni promet na Web portalu Prom. Područje interesa: sigurnost cestovnog prometa, prometno planiranje, te upravljanje mobilnošću u gradovima.
Close