Predstavljene biciklističke ophodnje u gradu Zagrebu

Izvor: mup.hr

Na Trgu bana Josipa Jelačića, 6. travnja, u sklopu predstavljanja Europskog biciklističkog izazova – Cycling 365, obavljena je i primopredaja bicikala za nastavak Pilot-projekta policijske biciklističke ophodnje na području Grada Zagreba u preostalih pet policijskih postaja.

Izvor:mup.hr

Izvor:mup.hr

Radi se o pilot-projektu kojeg su pokrenuli Policijska uprava zagrebačka i Grad Zagreb na Vijeću za prevenciju Grada Zagreba, kako bi se povećala prisutnost i mobilnost policijskih službenika, a jedan od ciljeva je ujedno i jačanje povjerenja između građana i policije kroz neposredniji kontakt.

Izvor:mup.hr

Izvor:mup.hr

Na predstavljanju Pilot-projekta policijske biciklističke ophodnje na području Grada Zagreba okupljenima su se obratili gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić i zamjenik načelnika Policijske uprave zagrebačke Dubravko Teur, koji je naglasio da je nastavak aktivnosti u pilot-projektu rezultat uspješnog rada Vijeća za prevenciju Grada Zagreba te da današnjom primopredajom u svim zagrebačkim policijskim postajama imamo policijske biciklističke ophodnje.

Izvor:mup.hr

Izvor:mup.hr

Dosadašnja iskustva policijskih službenika iz četiri policijske postaje u Gradu i Zagrebačkoj županiji u kojima se pilot-projekt provodi već dvije godine, pokazuju pozitivne rezultate koji se direktno odnose na bolju komunikaciju s građanima, jačanje povjerenja između građana i policije kao i veću nazočnost policije na javnim površinama. Ovakvim načinom rada policije promovira se lokalna zajednica, biciklizam, zdrav način života, a ujedno i očuvanje okoliša.

Izvor: mup.hr

Izvor: mup.hr

Kako je u projektu Europski biciklistički izazov jedan od ciljeva svakodnevno korištenje bicikla u kretanju gradom i smanjenje prisutnosti CO2 u gradovima, policija se također kroz ovaj pilot-projekt podržava ovakav projekt te u svoje redove uvodi policijske službenike na biciklima.


Izvor: mup.hr

O autoru

Lea Šikić
Urednica rubrike Cestovni promet na Web portalu Prom. Područje interesa: sigurnost cestovnog prometa, prometno planiranje, te upravljanje mobilnošću u gradovima.
Close