Emirates proširuje svoju flotu zrakoplova !

Zrakoplovna kompanija Emirates naručila je još dva modela zrakoplova Airbus 380, te će tom narudžbom sveukupni broj naručenih modela od te zrakoplovne kompanije iznositi 142. Prvotno su ta dva model zrakoplova bila namijenjena japanskom zračnom prijevozniku Skymark, međutim Emirates je odlučio preuzeti tu narudžbu. Ti zrakoplovi se trenutno nalaze u Toulouseu u Francuskoj, tamo su još od 2015. godine i jedino što im nedostaje je unutarnji neopremljeni putnički prostor. Emirates planira narudžbu preuzeti u zadnjem kvartalu 2017. godine.

airbus-938836_960_720

Prvotno je bila riječ o narudžbi 6 modela A380 od strane japanskog prijevoznika Skymark i to još 2011. godine. U to vrijeme, ta narudžba se činila kao izrazito važna za japanski Skymark jer nitko od ostalih prijevoznika nije koristio taj Airbusov model u svojoj floti. Krajem 2014. godine Airbus je otkazao narudžbu usred žestoke rasprave vezano uz daljnju stratešku budućnost japanskog Skymarka. Kasnije je prijevoznik proglasio stečaj.

aircraft-703908_960_720

Emirates će malo izmijeniti konfiguraciju od početne koja je bila namijenjena za japanski Skymark. Opremiti će zrakoplov s Rolls-Royce Trent 900 mlaznim motorima. Emirates, sa sjedištem u Dubaiu u svojoj floti ima 75 modela Airbus 380 koji su pogonjeni s Engine Alliance GP7000 mlaznim motorima. Planiraju svoje dvije nove skore “pridošlice“ opremiti s ekonomskom klasom koja će sadržavati konfiguraciju od 615 sjedala. Trenutno aviokompanija koristi dva modela A380 na linijama Dubai-Copenhagen, Bangkok, Kuala Lumpur i Manchester. Do kraja 2017. godine planiraju još više proširiti flotu te nakon toga uvesti letove do Beča, Taipeia i Praga koji će prometovati modelima A380. Tada će to sveukupno činiti 42 destinacije aviokompanije Emirates.

Na video poveznici ispod možete vidjeti kako je to letjeti s aviokompanijom Emirates u njihovom Airbusu 380:


Piše: Filip Trojko

Izvor: www.aviationweek.com

O autoru

Filip Trojko
Urednik rubrike Aeronautika at Web portal PROM Student treće godine preddiplomskog studija Aeronautike - modula kontrola leta na Fakultetu prometnih znanosti. Interesiraju ga sigurnost zračnog prometa te novi sustavi koji utječu na poboljšanje protoka zračnog prometa.
Close