Nakon pametnih telefona i satova – pametna ogledala

Naked 3D Fitness Tracker je ogledalo koje za 20 sekundi skenira Vaše tijelo te Vam predloži personalizirani trening i način prehrane. Ogledalo radi na način da skenira Vaše tijelo te podatke prosljeđuje aplikaciji koja računa gdje imate najviše mišićne mase, a gdje masnoće, tako da možete pratiti promjene na svom tijelu nakon treninga.

nakedscan

Farhad Farahbakhshian, osnivač tvrtke Naked Labs, istaknuo je: “Naši korisnici vole vidjeti promjene na svom tijelu. Čak smo im omogućili i praćenje trudnoće iz mjeseca u mjesec”.

Naked 3D Fitness Tracker trenutno se može nabaviti u pretprodaji po cijeni od 500 dolara. Da li je cijena visoka, prihvatljiva ili niska ostaje na korisnicima da procijene. Ono što je sigurno, osobnim trenerima nije svejedno, a ostaje pitanje hoće nova tehnologija zamijeniti ne samo njihov posao, već i ostale poslove koji za sad zahtijevaju ljudski rad. Hoće li tehnologija biti ta koja će nam govoriti da li smo lijepi, što moramo popraviti, da li smo sretni, a jednog dana možda će i upravljati našim razmišljanjem i emocijama? Bilo kako bilo, pametno ogledalo zasigurno će pronaći mnoštvo zadovoljnih korisnika, a kako je zamišljena njegova upotreba možete pogledati na videu koji slijedi.


Izvor: bug.hr / naked.fit

Izvor fotografija: bug.hr / naked.fit

 

O autoru

Vlatka Mišić
Magistrica informacijsko komunikacijskog prometa na Fakultetu prometnih znanosti. Područje interesa: sigurnost informacijsko komunikacijskih sustava, otkrivanje ranjivosti pojedinih sustava te forenzička analiza mobilnih terminalnih uređaja
Close