400 000 prednarudžbi za Tesla Model 3

Tesla Supercharger u Senju, Foto: Lea Šikić

Kad je pred nepunih mjesec dana broj prednarudžbi za Tesla Model 3 dostigao nevjerojatnih 325 000 dalo se naslutiti da će ta brojka i dalje rasti. Od 31. ožujka ove godine kad je automobil predstavljen pa sve do današnjeg dana broj prednarudžbi približava se brojci od 400 000. Podsjetimo se, prilikom prednarudžbe potrebno je uplatiti predujam u iznosu $1,000. “Navala” je usitinu velika s obzirom da će isporuka navedenih automobila započeti tek krajem 2017. godine.

Broj prednarudžbi približava se brojci od 400 000

Već iz ovih prednarudžbi može se naslutiti da je u automobilskoj industriji na pomolu veliki preokret. Hoće li u idućih nekoliko godina automobili na “klasični” pogon pasti u zaborav? Naime, električni automobili zauzimaju sve veći značaj, te kupci prepoznaju njihov potencijal. To je vidljivo upravo iz ovih prednarudžbi za koje interes kupaca i dalje ne jenjava. Tesla Model 3 svakako je svojevrsna prekretnica u tome, s obzirom da za razliku od prethodnih modela “rezerviranih” za kupce dubljeg džepa, ovaj automobil postaje znatno dostupniji svima. Teško je predvidjeti kako će se dalje sve razvijati, te koliko će uopće biti prednarudžbi, a zatim i koliko će naručitelji čekati isporuku svojeg automobila.

O autoru

Lea Šikić
Urednica rubrike Cestovni promet na Web portalu Prom. Područje interesa: sigurnost cestovnog prometa, prometno planiranje, te upravljanje mobilnošću u gradovima.
Close