Bicikl s 4 GB RAM-a

Photo By Andy BoxallPhoto By Andy Boxall

Najnoviji izum mlade kineske kompanije LeEco je proizvod naziva  Le Syvrac kojim pokušava privući pažnju korisnika diljem svijeta. To su zasigurno postigli s obzirom na to da se radi o kombinaciji brdskog bicikla i pametnog telefona. Između drški volana smješten je uređaj s 4 inčnim ekranom i Android operacijskim sustavom. Pokreče ga četverojezgreni procesor, ima čak 4 GB radne memorije, kao i laserske pokazivače, senzor otkucaja srca te ugrađeni zvučnik i kameru.

Android uređaj na dva kotača

Kombinacija bicikla i pametnog telefona čini se kao očigledna potreba, i čini se kako već postoji tržište za tako nešto, osobito nakon što je Acer predstavio pametnu kameru posvećenu biciklizmu. Le Syvrac ima ugrađene crvene laserske zrake s obje strane bicikla kako bi vozačima automobila ukazali da se nalaze u neposrednoj blizini biciklista te da se drže na primjerenoj udaljenosti. Ovaj bicikl također ima integrirani alarmni sustav i aplikaciju za pametni uređaj koja omogućava da preuzmete podatke prikupljene prilikom bicikliranja.

Le Syvrac bicikl već se može pronaći u slobodnoj prodaji u Kini, a cijene variraju od 800 dolara za aluminijski do 6000 dolara za karbonski okvir. LeEco želi uvesti ovaj proizvod na američko tržište već do kraja ove godine. Kako izgleda ovaj “pametni bicikl” provjerite na videu koji slijedi.


Izvor: theverge.com

Izvor fotografije: digitaltrends.com

 

 

O autoru

Vlatka Mišić
Magistrica informacijsko komunikacijskog prometa na Fakultetu prometnih znanosti. Područje interesa: sigurnost informacijsko komunikacijskih sustava, otkrivanje ranjivosti pojedinih sustava te forenzička analiza mobilnih terminalnih uređaja
Close