Od danas biciklom na posao

Foto: Lea Šikić

Vožnjom bicikla izbjegavate “zapeti” u gužvi, doprinosite svojem zdravlju, te za razliku od vožnje automobilom ne štetite okolišu

Današnjim danom, 9.5. ove godine započinje prva i najveća nacionalna biciklistička kampanja. Udruga sindikat biciklista vas poziva da s današnjim danom svoje limene ljubimce ostavite u garažama i na posao krenete na dva kotača. Vožnjom bicikla izbjegavate “zapeti” u gužvi, doprinosite svojem zdravlju, te za razliku od vožnje automobilom ne štetite okolišu. U većini hrvatskih gradova ograničavajući faktor je često neadekvatna biciklistička infrastruktura što smanjuje sigurnost prilikom vožnje bicikla. Problem znaju stvarati i vremenski uvjeti. Ipak, s dolaskom proljeća dolaze i lijepi sunčani dani, te vožnja biciklom do posla može biti zabavna i opuštajuća. Uz sve to, dodatan poticaj da ovog proljeća umjesto automobilom na posao odete biciklom svakako je i ova biciklistička kampanja “Biciklom na posao” jer se sudjelovanjem u istoj može osvojiti i nagrade!

Stoga, ukoliko ste skeptični prema tome, možete barem probati ili kombinirati ovisno o mogućnostima vožnju bicikla i automobila (naravno i javnog prijevoza).

Sve o tome kako sudjelovati i osvojiti nagrade možete pronaći ovdje.

O autoru

Lea Šikić
Urednica rubrike Cestovni promet na Web portalu Prom. Područje interesa: sigurnost cestovnog prometa, prometno planiranje, te upravljanje mobilnošću u gradovima.
Close