Održan je stručni skup “Održiva mobilnost”

Foto: aksiget.hr

Prošlog tjedna, 12. svibnja u prostorijama AK Siget u sklopu Zagrebačkog energetskog tjedna održan je stručni skup o održivoj mobilnosti. Organizirali su ga Hrvatski autoklub i Grad Zagreb u suradnji s Ministarstvom unutarnjih poslova, Fakultetom prometnih znanosti, Autoklubom Siget i drugim partnerima.

Svi prisutni su imali priliku vidjeti prezentacije i izlaganja uglednih stručnjaka iz raznih segmenta prometa koji su prezentirali brojne modele i aspekte sigurnih i energetski učinkovitih mobilnosti s kojima se pridonosi održivom razvoju gradova. Dr.sc.Damir Škaro, predsjednik AK Siget koji je i domaćin skupa, pozdravio je sve prisutne u uvodnom govoru te pozvao sve institucije i pojedince da se zajedno udruže i bore protiv zagađenja zraka koji je danas globalni problem te pozvao na dodatne napore u segmentu prometne preventive s ciljem smanjenja broja stradalih u prometu.

Skup je otvoren s prezentacijom preventivno – edukativnog programa „KLIK- sigurnosni pojas – Navika odgovornog ponašanja“ koju je predstavio mr.sc. Krešimir Viduka iz Hrvatskog autokluba. Zatim je dr.sc. Marko Šoštarić s Fakulteta prometnih znanosti predstavio izvješće o razinama rizika na dionicama „Dalmatine“- autoceste A1 i dionicama državnih cesta D54, D27 i D50 utvrđenim prema EuroRAP/ iRAP RPS metodologiji.

Između ostaloga, predstavljeni su projekti SocialCAR – EU,  Programi povećanja energetske učinkovitosti u gradskom prometu – kampanja Biciklom na posao, te projekt „EDORA“.

Više o navedenom možete pročitati ovdje.


Izvor: hak.hr

 

O autoru

Lea Šikić
Urednica rubrike Cestovni promet na Web portalu Prom. Područje interesa: sigurnost cestovnog prometa, prometno planiranje, te upravljanje mobilnošću u gradovima.
Close