Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016

Tesla Supercharger u Senju, Foto: Lea Šikić

Danas, 1.6. 2016. započeo je Nikola Tesla EV Rally Croatia.

Nikola Tesla EV Rally Croatia 2016 je rally isključivo električnih vozila međunarodnog karaktera. Na cijeloj ruti rallyja postavljaju se multimedijalne punionice električnih vozila na turistički najatraktivnijim lokacijama. Ruta relija postaje “Zelena turistička magistrala” sa svom infrastrukturom. Rally se održava svake godine po cijeloj Hrvatskoj uz posjete susjednim zemljama. Prosječna udaljenost između etapa je 160 km. Na svakoj etapi (gradu, nacionalnom parku,… itd.) održava se prigodan multimedijalan edukativno-zabavni program. Ideja rallya je zajednička suradnja i integracija partnera, gradova i mjesta, turističkih zajednica i povezanih institucija u cilju uspostavljanja infrastrukture za električna vozila. Gradovi kroz koje prolazi rally bit će mjesta zabave i susreta svih onih koji na bilo koji način sudjeluju u životu i napretku tog mjesta kroz organizirane izložbe i prezentacije najboljeg od regije i partnera.

U narednim danima na rasporedu su sljedeći gradovi:

2.6. START Poreč- Tar- Motovun- Labin- Opatija

3.6 Opatija- Senj- Paklenica- Zadar- Šibenik

4.6. Šibenik- NP Krka- Smiljan- Plitvička jezera- Zagreb

5.6 FINISH- Zagreb- Trg bana Jelačića

Nesvakidašnji je to događaj na kojem se na jednom mjestu mogu vidjeti razni eleketrični automobili. Između ostaloga Rimac Concept One, najbrži automobil na svijetu, hrvatski Dok-ing Loox, najbolje električne motocikle na svijetu Zero, Mitsubishi i miev i Outlander, Metron 7 iz Slovenije sa najvećim dosegom s jednim punjenjem na svijetu (preko 800 km), kiu e-soul,bmw i3,nissan leaf,renault zoe, električne skutere.

Sve ostalo informacije o ovom događaju potražite na službenim stranicama, te facebooku.

O autoru

Lea Šikić
Urednica rubrike Cestovni promet na Web portalu Prom. Područje interesa: sigurnost cestovnog prometa, prometno planiranje, te upravljanje mobilnošću u gradovima.
Close