Luksuzni vlak “Classic Courier” u Hrvatskoj

Foto: Marin Dokoza

U Hrvatsku je 30. svibnja doputovao jedan od najluksuznijih privatnih turističkih vlakova Classic Courier. Vlak u svom sastavu ima devet vagona koji su izgrađeni od 40-ih do 70-tih  godina prošlog stoljeća. U vagonima su smještena dva restorana, jedan bar, odjeljci sa šest ili četiri sjedala, a osobito je atraktivan salonski vagon s pijaninom.

Vlak je krenuo iz Frankfurta i nastavio vožnju na relaciji Salzburg – Bled – Ljubljana – Postojna – Rijeka – Split – Vrhovine (Plitvička jezera) – Zagreb. Nakon polaska iz Zagreba, vlak se zaustavio na jezeru Bled, a potom nastavio vožnju do Münchena. Vlakom je u Hrvatsku stiglo više od 200 gostiju iz Njemačke i Švicarske, koji su uz prirodne ljepote koje su razgledali iz vlaka, vrijeme provodili i u obilasku Splita, Plitvičkih jezera i Zagreba.

Prijevoz vlakom organizirala je turistička agencija DNV Tours u suradnji sa željezničkim putničkim operaterima iz Njemačke, Austrije, Slovenije i Hrvatske.


Izvor: HZ PP

 

O autoru

Marin Dokoza
Magistar željezničkog prometa, entuzijast i ljubitelj željeznice. Zanimaju ga područja održive mobilnosti, željezničkog prometa i urbanog prometnog planiranja.
Close