U Njemačku stiže Cargo-bike sharing

Izvor: facebook.com/nextbike

Projektom je predviđena implementacija 24 bicikala koji imaju košaru za teret

Njemački grad Nordersdedt pred nekoliko dana započeo je najveći sustav Cargo-bike sharinga u Njemačkoj. Spomenuti grad broji 75 000 stanovnika.

Projektom je predviđena implementacija 24 bicikala koji imaju košaru za teret, a dostupni su bicikli na dva i tri kotača. Predviđeno je 14 lokacija sa stanicama na kojima se nalaze bicikli na cijelom području općine. Korisnicima je ta usluga dostupna pod uvjetima koji vrijede i za “tradicionalni” bike-sharing:  prvih pola sata besplatno, te jedan euro po satu za uzastopne sate korištenja, do maksimalnih 9 eura po danu.

Implementacija istoga Ministarstvo prometa stajala je 470 000 eura. Predsjednik gradskog vijeća Thomas Bosse objasnio je da je to projekat u sklopu sustava dijeljenja bicikala Nextbike, te da će tijekom probnog razdoblja od dvije godine znatno doprinijeti i integraciji sa sustavima dijeljenja vozila (carsharing) i električnih bicikala.

Koristiti će se”teretni” bicikli Nizozemskog proizvođača  Bakfiets kojima je moguće prevoziti teret do 80 kg, te dvoje djece do 6 godina starosti.


Izvor: bikeitalia.it

O autoru

Lea Šikić
Urednica rubrike Cestovni promet na Web portalu Prom. Područje interesa: sigurnost cestovnog prometa, prometno planiranje, te upravljanje mobilnošću u gradovima.
Close