Teslina autonomna vozila mogla bi stići prije nego očekujemo

Elon Musk, Teslin CEO, ovih je dana na konferenciji izjavio kako će Teslina autonomna vozila stići uskoro i kako neće razočarati. Iako nije najavio nikakav proizvod, tvrdi da ćemo ova vozila budućnosti na cestama vidjeti puno prije nego možemo zamisliti i da će oduševiti ljude diljem svijeta.

U studenom prošle godine Musk je izjavio da će potpuno autonomna vozila stići do 2018. godine. No kako vlada regulira autonomna vozila to ne znači da ćemo ih odmah vidjeti na cestama, a i u svaku državu će zbog različitih regulativnosti stići u različito vrijeme.

Tesla ima i drugih planova za autonomna vozila, a to je da će vlasnici Tesle moći svoje vozilo staviti na raspolaganje za Car Sharing sustav i tako zaraditi.

Kompaniji je cilj u bližoj budućnosti napraviti autopilot koji će biti 10 puta sigurniji od prosječnog vozila u Sjedinjenim Američkim Državama.

Vodeće automobilske kompanije kao što su BMW, Mercedes-Benz, Google, te navodno Apple, trenutno rade na autonomnoj tehnologiji vožnje. No poput Tesle, mnoge kompanije najprije testiraju autopilot funkcionalnosti u novim automobilima koji omogućuju da automobil izvodi autonomne radnje poput samostalne vožnje na autocesti ili samostalno parkiranje.


Izvor: Business Insider Inc. 

Izvor fotografije: Business Insider Inc.

O autoru

Vlatka Mišić
Magistrica informacijsko komunikacijskog prometa na Fakultetu prometnih znanosti. Područje interesa: sigurnost informacijsko komunikacijskih sustava, otkrivanje ranjivosti pojedinih sustava te forenzička analiza mobilnih terminalnih uređaja
Close