Obaranje rekorda – najveći kruzer u Luci Rijeka

Prema preporukama Akcijskog plana razvoja Rijeke kao turističke destinacije s naglaskom na kruzing turizam, Lučka uprava Rijeka u 2014. godini započela je s provedbom konkretnih aktivnosti usmjerenih na definiranje područja za prihvat kruzera, osmišljavanje modela upravljanja destinacijom te prodaje i marketinga destinacije. To je nakon gotovo dvije godine urodilo plodom. Ove je godine Luka Rijeka primila više kruzera nego ikada. Stalni gost bio je Thomson Celebration koji je u svojem tjednom obilasku u Rijeku dovodio mnoštvo turista. Osim njega dolazili su i drugi kruzeri poput Saga Sapphire-a i Minerva. Kruzeri su u većini slučajeva bili smješteni na obali kontejnerskog terminala Brajdica zbog nedovoljnog gaza na Riječkom lukobranu.

Norwegian Jade / Izvor: Facebook stranica Brodovi u Rijeci

Norwegian Jade / Izvor: Facebook stranica Brodovi u Rijeci

Kao šlag na kraju, jutros je u Luku Rijeka uplovio najveći kruzer do sada – Norwegian Jade koje će gradu Rijeci donijeti preko 2000 turista. Kruzer je izgrađen u Njemačkoj 2006. godine, dužine je 294m, širine 32m, ima 15 paluba i mogućnost smještanja 2222 putnika i 1100 članova posade. Na broju je ukupno 1201 kabina.

Vlasnik Norwegian Jadea je američka kompanija Norwegian Cruise Line dok brod plovi pod zastavom Bahama. Brod u Rijeku dolazi na kraju putovanja Venecija – Krf – Mikonos – Santorini – Pirej – Venecija. Doznajemo da će brod već za 15 dana preseliti u matičnu luku na Floridi i od tamo odlaziti na krstarenja do Meksika i Kariba, a iduće godine vratit će se u Europu nakon čega će uslijedit krstarenja norveškim fjordovima.

Više možete saznati na linku.

Close