Danas i sutra vožnja javnim prijevozom besplatna

Kako prenose službene web stranice ZET-a, povodu blagdana Svih svetih, a kako bi se svim građanima osigurala mogućnost  dostojanstvenog posjeta posljednjih počivališta svojih najmilijih, Grad Zagreb je osigurao besplatan tramvajski i autobusni prijevoz na svim linijama javnog prijevoza na području Grada Zagreba u ponedjeljak, 31. listopada, te na sam blagdan Svih svetih, u utorak, 1. studenoga.

Sve do blagdana, prema svim većim gradskim grobljima javni će prijevoz biti pojačan dodatnim kapacitetima, a na blagdan Svih svetih u prometu će biti izvanredne autobusne linije prema većim gradskim grobljima:

Kaptol – Mirogoj,
Kaptol – Krematorij,
Kvaternikov trg – Srebrnjak,
Dubrava – Miroševac,
Dubec – Markovo Polje.

Za groblje Mirogoj, na blagdan Svih svetih, izvanredni autobusi će voziti od 8 do 21 sat, a za Miroševac i Markovo Polje od 8 do 20 sati.
Sva će gradska groblja u ponedjeljak, 31. listopada i utorak, 1. studenoga, biti otvorena do ponoći.

U zonama gradskih groblja na snazi su uobičajeni režimi ograničenja prometa pa je pristup u te zone omogućen samo vozilima ZET-a, taksi-vozilima, vozilima osoba s invaliditetom na kojima je istaknut znak pristupačnosti te vozilima s posebnom dozvolom.

TRAMVAJSKI PROMET UOČI,  NA BLAGDAN SVIH SVETIH I NA DUŠNI DAN

U subotu, nedjelju i ponedjeljak, 29., 30. i 31. listopada, tramvajske linije prometovat će prema uobičajenom voznom redu toga dana, a linije će se prema potrebi i mogućnostima pojačati dodatnim kapacitetima.

Na blagdan Svih svetih, 1. studenoga,  na linijama 2, 5, 9, 13 i 15 primjenjivat će se nedjeljni vozni red, ujedno će se u promet uključiti i tramvajska linja 8, dok će na linijama 4, 6, 7, 11, 12, 14 i 17 prometovati veći broj tramvaja u odnosu na uobičajeni nedjeljni raspored. Kada broj putnika bude to zahtijevao, uspostavljat će se dodatno tramvajsko stajalište na samom početku Ilice.

O autoru

Marin Dokoza
Magistar željezničkog prometa, entuzijast i ljubitelj željeznice. Zanimaju ga područja održive mobilnosti, željezničkog prometa i urbanog prometnog planiranja.
Close