Gdje je Djed Božićnjak?

Zahvaljujući aplikacijama koje su razvili Google i Microsoft, ovog Božića možete u realnom vremenu pratiti Djeda Božićnjaka i njegove sobove koji će u manje od 24 sata obići cijeli svijet.

Aplikacija koju je razvio Google, Google Santa Tracker, je karta svijeta koja sadrži zanimljive informacije o ovom 24-satnom putovanju dragog nam Djedice, uključujući njegovu udaljenost od vaše lokacije, koliko darova nosi i koja mu je sljedeća destinacija.

Google-Santa-Tracker

Microsoft nudi interaktivnu aplikaciju, Norad Tracks Santa, kojom možete pratiti putovanje Djeda Božićnjaka na 3D mapi, a koja također ima dodatne uzbudljive informacije o najljepšoj noći u godini.

Norad-Santa-Tracker-1592x760

Nije poznato koja je aplikacija točnija, tako da ćete morati sami odlučiti koja vam je od ovih dviju aplikacija draža na temelju vizualnog dojma. A ako imate djecu, pustite ih da sama odluče, ipak je aplikacija namijenjena njima i njihovoj mašti 🙂


Izvor: thenextweb.com

Fotografije: thenextweb.com

O autoru

Vlatka Mišić
Magistrica informacijsko komunikacijskog prometa na Fakultetu prometnih znanosti. Područje interesa: sigurnost informacijsko komunikacijskih sustava, otkrivanje ranjivosti pojedinih sustava te forenzička analiza mobilnih terminalnih uređaja
Close