Besplatan Wi-Fi u ZET-ovim tramvajima

Foto: Božo Cicvarić

Zagrebački Holding preko svoje podružnice ZET, koja se bavi javnim prijevozom građana radi na pilot-projektu besplatnog spajanja na bežični internet u zasada tri ZET-ova tramvaja.

Tramvaji s besplatnim pristupnim WiFi točkama s unutrašnje su strane označeni naljepnicama koje putnicima ukazuju da mogu koristiti besplatan internet. Prema statističkim podacima putnici su za vrijeme vožnje najčešće pristupali društvenim mrežama.

wi-fi-1655553_640

Kako navodi Večernji list, projekt je nastao kao suradnja Grada Zagreba, Zagrebačkog holdinga i Turističke zajednice Zagreba. Cilj projekta je istražiti zainteresiranost putnika za usluge korištenja WiFi-a u tramvajima, ali i promovirati internetsku stranicu ZET-a, budući da se korisnik spajanjem usmjerava direktno na ZET-ovu stranicu. Za sada je uslugu isprobalo otprilike 15 tisuća putnika.

Besplatne pristupne točke planiraju se postaviti osim u tramvajima i na češće korištenim stajalištima te se navodi kako je na okretištu Ljubljanica jedna pristupna točka već postavljenja.

O autoru

Božo Cicvarić
Urednik rubrike Logistika na web portalu Prom. Magistrirao je 2016. na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu, smjer Logistika. Posebno ga zanima prijevozna logistika i organizacija putničkog prijevoza.
Close