Predstavljanje istraživanja na Fakultetu prometnih znanosti

U sklopu projekata nabavljena su i specijalna vozila za provjeru kvalitet signalizacije / Foto: Marin Dokoza

Odbor za znanost i projekte Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu organizira 1. veljače 2017. informativnu radionicu o svojim projektima na kojoj će voditelji projekata predstaviti svoja istraživanja u sklopu Programa potpore za uspostavu istraživačkih aktivnosti i skupina.

Informativna radionica održat će se 1. veljače 2017. u 9.00 sati, na lokaciji ZUK Borongaj, Objekt 69, Amfiteatar. Sve gospodarstvenike koje zanimaju istraživanja i nalazi tih istraživanja Odbor za promet poziva da se pridruže radionici koja bi mogla trajati do podneva. Sudionici će moći aktivno sudjelovati u diskusiji sa svojim komentarima i primjedbama.

Na informativnoj radionici vezanoj uz projekt Program potpore za uspostavu istraživačkih aktivnosti i skupina bit će predstavljeno petnaestak istraživanja vezanih uz razne grane prometa, a među njima su i teme kao: Istraživanje sigurnosti primjene suvremene informacijsko-komunikacijske opreme i usluga u prometnim sredstvima; Planiranje i razvoj multimodalnog sustava predputnog i putnog informiranja u središnjoj Europi; Sustav automatskog identificiranja i informiranja mobilnih entiteta u prometnom sustavu; Navigacija električnih vozila uz kriterij minimalne potrošnje energije; Istraživanje mjera povećanja sigurnosti na željezničko-cestovnim prijelazima (2. faza); Kognitivni pristup ergonomskoj prosudbi čimbenika iz grupe „ljudskog faktora“ sudionika u prometu, itd.

Više informacija o radionici može se dobiti na Fakultetu prometnih znanosti (dr.sc. Ivona Bajor, E-mail: ibajor@fpz.hr), a u nastavku pogledajte više o opremi za projekt Kognitivni pristup ergonomskoj prosudbi čimbenika iz grupe „ljudskog faktora“ sudionika u prometu:

Close