Povratak Microsofta na velika vrata

Prošlo je manje od tri mjeseca otkako je Microsoft na tržište lansirao Windows 10, a kompanija je već spremna na nove poslovne pothvate. Microsoft se sprema pokrenuti Windows 10 Mobile na smartphone uređaje. Na Microsoft Lumia konferenciji predstavljeni su mobilni uređaji kojima će biti pokretani Windows 10 Mobile operacijskim sustavom, laptopi koji se vrlo jednostavno mogu koristiti kao tablet uređaji te razni proizvodi koji bi u skorije vrijeme mogli dobiti veliku pažnju tržišta.

microsoft_0277.0

Nokia i Microsoft Lumia mobilni telefoni bili su prepoznatljivi po jedinstvenom dizajnu i kameri visoke kvalitete, no to nije bilo dovoljno da Windows Phone operacijski sustav dostigne popularnost iOS ili Android operacijskog sustava. Vodeći proizvod predstavljen na konferenciji je svakako Lumia 950 sa snažnim Snapdragon 808 procesorom i 20 megapiksel PureView kamerom. Još jedan mobilni uređaj vrijedan pažnje je Lumia 950 XL koja, osim što je veća, ima nešto drugačiji procesor od Lumia-e 950 ali su im karakteristike vrlo slične. Tu je i Lumia 550 koja bi cjenovno trebala biti prihvatljiva većem broju korisnika.

microsoft_0085.0Microsoft je predstavio i nove tablete, laptope, pametne satove, igre, ali i aplikacije koje će se moći pokrenuti na Windows Phone uređajima.  Radi se i na Facebook, Messenger i Instagram aplikacijama za Windows Phone uređaje, koje su zasigurno jedan od razloga zbog kojih Windows Phone nikada nije dostigao popularnost iOS ili Android operacijskih sustava. U implementaciji pomaže i Mark Zuckerberg koji u potpunosti podržava ovu „novu“ platformu.

Iako je Microsoft godinama donosio loše strateške odluke, otkazivao proizvode i na tržište lansirao mobilne uređaje koji nisu vrijedni spomena, čini se da je kompanija spremna na okretanje nove stranice. Više se ne oslanja samo na Windows proizvode, već inovacijama i dobrim predstavljanjem proizvoda konkurira na današnjem tržištu.

Novosti iz Microsofta možete pogledati na ovoj stranici.


Preneseno sa: www.theverge.com/ Fotografije: www.theverge.com

O autoru

Vlatka Mišić
Magistrica informacijsko komunikacijskog prometa na Fakultetu prometnih znanosti. Područje interesa: sigurnost informacijsko komunikacijskih sustava, otkrivanje ranjivosti pojedinih sustava te forenzička analiza mobilnih terminalnih uređaja
Close