Putovanje godine za mlade u najvećem party vlaku

Vlak zabave i dobrih emocija vratio se iz Sarajeva, grada sjecišta kultura i religija, grada sevdaha i ćevapa. Nakon prvog Trip’n’Fun putovanja vlakom u Beograd u ožujku ove godine, ovo je bio još brojniji tulum, a u do sada najvećem party vlak prevezeno je oko 700 raspoloženih avanturista. Dugo putovanje bilo je prilika za druženje i upoznavanje, kao i razgovor na stranim jezicima s obzirom da su na ludo putovanje vlakom krenulo i mnogo Španjolaca, Britanaca, Nijemaca…

Slobodno vrijeme u Sarajevu najljepše je provesti u šetnji Baščaršijom pa su se i mnogi tamo zaputili odmah po dolasku.

Jedini uvjet bio je dobro se naspavati jer sve putnike čekao je ludi provod, a za atmosferu u vlaku bili su zaduženi neumorni vodiči i animatori koji su podizali atmosferu, a umorne partijanere ponekad i megafonom dizali na noge. Party program u svim vagonima uz DJ-eve i glazbu za svačiji ukus trajao je cijelu noć, a neuomorne partijanere Sarajevo je dočekalo raširenih ruku.

C5

Uz razgledavanje Baščaršije i znamenitosti grada, degustacije delicija u obliku ćevapa, bureka, klepa i musake, bila je zagarantirana i zabava u najboljim sarajevskim klubovima – Barlottiju i restoranu Bentbaši u kojem se moglo večerati uz izvrsnu glazbu. A čini se kako su porcije ćevapa i bosanska kava imali ljekoviti učinak jer su večernji izlasci uz najveće glazbene hitove trajali do ranih jutarnjih sati.

Nakon oporavka od ludih noći i afterpartyja u Haciendi na Baščaršiji stiglo je vrijeme za povratak kući, a (pre)kratak ostanak u ovom divnom gradu gostoljubivih ljudi, dobre hrane i zanimljivih priča mnoge je natjerao da počnu razmišljati o ponovnom dolasku. Jer u Sarajevu se može štošta naučiti o životu i ljudima – od toga da kavu treba piti s merakom, biti tolerantan prema svima i umjesto večernjeg gledanje televizije, u dobrom društvu treba sjesti uz nargilu.

Više na: hžpp.hr

O autoru

Marin Dokoza
Magistar željezničkog prometa, entuzijast i ljubitelj željeznice. Zanimaju ga područja održive mobilnosti, željezničkog prometa i urbanog prometnog planiranja.
Close