BMW će koristiti sustav HERE za razvoj digitalnih prometnih usluga

Foto: 360.here.comFoto: 360.here.com

Utjecajem novih analitičkih mogućnosti, tvrtka BMW će imati priliku razviti lokacijsko obogaćene, podatkovno pokretane usluge, koje će se provoditi preko “HERE” otvorene lokacijske platforme.
Uzimajući mnoštvo generiranih podataka sakupljenih od strane umreženih vozila u HERE podatkovnom ecosystemu, BMW će moći unaprijediti digitalne usluge u vožnji za svoje korisnike.

Kombiniranje podataka od senzora vozila s ostalim podacima implementiranim kroz platformu, kao što su podaci generirani od strane službenih prometnih agenata u gradovima i ostalima, otvara priliku za izgradnju okvira za geopodatkovno procesiranje.

Photo: 360.here.com

Photo: 360.here.com

Prva faza će pomoći vozilima bolje detektiranje, procesiranje i validiranje podataka od senzora određene flote u odnosu na varijabilne znakove za brzinu i ostale vrijednosti, te validiranje podataka o incidentnim situacijama u prometu.

Podaci generirani od strane sve umreženijih vozila moći će prvenstveno biti iskorišteni za unaprjeđenje vozačkih mogućnosti te bolji uvid vozača u svoju okolinu.
Neobrađeni podaci sakupljeni od senzora vozila, postaju daleko vrjedniji u njihovoj kontekstualnoj primjeni. Tako se analitički alati platforme HERE mogu iskoristiti upravo u pružanju bogate lokacijske podrške s unaprijeđenim i dodatnim uslugama u vožnji.

U budućnosti, organizacija HERE nada se da će industrija prepoznati njihovu Open Location Platform, kao platformu bogatog ekosistema različitih podatkovnih tokova, pokrivajući gotovo sve od stvarno vremenskih prilika u prometu, do cestovne geometrije, javnog gradskog prijevoza i ostalih (ne) prometnih izvora podataka.
Partnerstvo BMW-a i HERE-a u kombinaciji s nedavno objavljenim suradnjom s Mobileye-om, kreirat će esencijalne izvore za otvorenu lokacijsku platformu za samo-popravljajuće HD karte, koje su potrebne za daljnji razvoj autonomne mobilnosti.


Izvori: erticonetwork.com360.here.com, here.com

O autoru

Alen Pavlić Ravšer
Student diplomskog studija inteligentnih transportnih sustava na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Područja zanimanja: ITS, V2X komunikacija, kooperativni sustavi, ekološki održiva mobilnost, eMobilnost, upravljanje u incidentnim situacijama.
Close