Besplatan internet i u ZET-ovim autobusima!

Izvor: zet.hrIzvor: zet.hr

Nakon što je krajem prošle godine pokrenut pilot projekt besplatnog interneta u tri ZET-ova tramvaja, ZET je jutros na svojim stranicama objavio kako je istu uslugu osigurao i u tri autobusa.

Jutros je na terminalu Črnomerec, uz nekoliko uvodnih riječi voditeljice ZET-a, Ljube Žgele, u promet pušten prvi autobus opremljen uređajem za bežićni pristup internetskoj mreži. Autobus vozi na liniji 109.

“Danas krećemo sa pilot projektom besplatnog interneta u tri autobusa Zagrebačkog električnog tramvaja. Prije dva mjeseca krenuli smo sa pilot projektom u tri tramvaja te isto tako očekujemo pozitivna iskustva naših putnika.” – Voditeljica ZET-a, Ljuba Žgela, 13. ožujka 2017., terminal Črnomerec

Događaju je prisustvovao i gradonačelnik Grada Zagreba, Milan Bandić koji je gradskoj javnosti prezentirao novu uslugu. Bandić je također najavio kako je cilj kroz narednih nekoliko mjeseci besplatan pristup internetu omogućiti i u drugim vozilima ZET-a.

Izvor: http://www.zet.hr

Izvor: www.zet.hr

Pilot projekt trajati će tri mjeseca te će se tijekom tog razdoblja prikupljat podaci o radu mreže i komentari putnika, a autobusi s pristupom internetskoj mreži voziti će se na frekventnijim linijama. Na taj način ZET nastavlja kontinuirani rad podizanja standarda usluge javnoga prijevoza.

O autoru

Božo Cicvarić
Urednik rubrike Logistika na web portalu Prom. Magistrirao je 2016. na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu, smjer Logistika. Posebno ga zanima prijevozna logistika i organizacija putničkog prijevoza.
Close