Kretanje mojim kvartom – susret s građanima

Peti put za redom ODRAZ-Održivi razvoj zajednice, Grad Zagreb i Udruga “Sindikat biciklista” u suradnji s Gradskom četvrti Trešnjevka-jug organiziraju susret s građanima pod nazivom “Kretanje mojim kvartom” koji će se održati u četvrtak, 23. ožujka 2017. godine od 18:00 do 20:00 sati u prostorijama Mjesnog odbora Horvati-Srednjaci (Horvaćanska cesta 54).

Neke od tema o kojima će se raspravljati na susretu su nedostatak parkirališnih mjesta,  nefunkcionalna pješačka i biciklistička infrastruktura, slaba prohodnost glavnih prometnica u udarnim satima, zakrčenost prilaza jarunskom jezeru osobnim automobilima i još mnoge. Organizatori pozivaju građane da s njima podijele probleme i prijedloge vezane uz poboljšanje prometa i kretanja kvartovima. I vaše mišljenje je važno! Kretanje mojim kvartom_GC Tresnjevka jug_Poziv

Europska iskustva svjedoče kako široko uključivanje građana u traženje najpovoljnijih rješenja može biti put do logičnih i prihvatljivih odgovora. Na tom se putu gradi kultura dijaloga i suradnje, razvija povjerenje između građana i predstavnika gradskih vlasti te uspostavlja stalna praksa konzultiranja o pitanjima od obostranog interesa.

Tijekom 2016. i 2017. godine održani su susreti s građanima na području gradskih četvrti Črnomerec, Peščenica-Žitnjak, Donji grad i Novi Zagreb-istok. Susreti su pokazali visoku razinu zanimanja građana za sva pitanja vezana uz kretanje njihovim susjedstvom. Pokazalo se, a dio građana je to i ustvrdio, kako nedostaju slični susreti te kako ima puno prostora za poboljšanje komunikacije s građanima i njihovo redovito obavještavanje o aktivnostima i koracima koje poduzimaju mjesni odbori, gradska četvrt i uprava Grada Zagreba.

Susret se organizira u okviru projekta “Dijalog o mobilnosti u Zagrebu”, koji ima za cilj povećati sudjelovanje građana u savjetovanju o mobilnosti u gradu. Provodi se na razini gradskih četvrti i mjesnih odbora, a ciljnu skupinu sudionika čine „obični građani“, stanovnici kvarta. Projekt financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade RH. 

Odazovite se ovoj hvalevrijednoj inicijativi i ne propustite doprinijeti održivoj mobilnosti u gradu Zagrebu.

O autoru

Vlatka Mišić
Magistrica informacijsko komunikacijskog prometa na Fakultetu prometnih znanosti. Područje interesa: sigurnost informacijsko komunikacijskih sustava, otkrivanje ranjivosti pojedinih sustava te forenzička analiza mobilnih terminalnih uređaja
Close