Započela MaaS Market konferencija

MaaS (Mobility as a Service) relativno je novi koncept koji pojednostavljeno, kooperativne inteligentne transportne sustave (C-ITS) postavlja u praktičnu uporabu prema krajnjim korisnicima prometnih usluga. MaaS koncept zasniva se na jednoj karti, jednom plaćanju za pristup jedinstvenoj prometnoj usluzi od početne do odredišne točke neovisno o vrsti i načinu prijevoza.
telematicswire.net

telematicswire.net

MaaS Market konferencija započela je jučer, 22. ožujka u Inmarsat konferencijskom centru u Londonu. U uvodnom govoru, Anne Berner, ministrica za transport i komunikacije u Finskoj vladi, naglasila je važnost uloge Vlade u olakšavanju MaaS koncepta, te svih utjecaja koje će MaaS generirati na centralne politike i financiranje.

MaaS Market konferencija se nastavlja danas, 23. ožujka, a otvorit će je  Michael Hurwitz, čelni čovjek za transportne inovacije u Transport of London. On će govoriti o MaaS konceptu u glavnim gradovima, o njegovom potencijalu, te o budućim izazovima za daljnji razvoj.

Više o konceptu MaaS, možete pogledati u kratkom videu:

O autoru

Alen Pavlić Ravšer
Student diplomskog studija inteligentnih transportnih sustava na Fakultetu prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Područja zanimanja: ITS, V2X komunikacija, kooperativni sustavi, ekološki održiva mobilnost, eMobilnost, upravljanje u incidentnim situacijama.
Close