Proizvođač bicikla ima genijalnu ideju kako izbjeći oštećenja pri slanju bicikla poštom!

Foto: www.vanmoof.com

Kada je mlada i poduzetna biciklistička tvrtka VanMoof imala problem sa učestalim oštećenja bicikla i njegovih dijelova prilikom slanja prema svojim kupcima, sjetili su se novog i inovativnog rješenja kako riješiti taj problem. Umjesto da još pažljivije pakiraju bicikle, što se pokazalo neučinkovito, ili da promijene tvrtku koja dostavlja, oni su jednostavno odlučili na svoje pakete printati velike televizore. Nakon toga, skoro svi problemi vezano za dostavu su nestali.

Za ovu rastuću tvrtku koja ima ambiciozne planova preseliti do 2020. godine 90% prodaje na internet, ovakve neugodne situacije pri slanju pošiljaka si nisu smjeli dopustiti. Ne samo da oštećeni bicikli ostavljaju loš dojam kod kupca ili budućih kupaca, nego su i sami popravci VanMoof koštali pozamašan iznos.  Na taj način su se sjetili kako uštediti, umjesto da troše više vremena i novaca na bolja pakiranja bicikla, jednostavno su “natjerali” otpremnike da sa paketima postupaju opreznije.

Svi elektronički uređaji su osjetljivi te se sa njima postupa sa velikom opreznošću pri slanju, te je zapravo biciklima zamaskiranima u televizore bilo postupano sa velikom opreznošću i izbjegnuta su oštećenja. U savršenom svijetu, niti jedan paket ne bi trebao biti oštećen pri dolasku do krajnjeg kupca, ali svi znamo da to nije slučaj. Treba se snaći, a ekipa iz VanMoof-a su pokazali kako se to radi.

Ukoliko Vas zanima više o ovim jednistvenim biciklima koji imaju ugrađen GPS kako ga ne bi nikad izgubili, povezanost sa pametnim telefonom te otključavanje bez ključa, posjetite njihovu web stranicu: www.vanmoof.com

Dolaze i u električnoj verziji!


Izvor: interestingengineering.com

 

O autoru

Filip Slavujević
Student cestovnog prometa. U slobodno vrijeme bavi se automobilima, detailingom i biciklizmom. Područje interesa: Prometno-tehnička vještačenja, prijevozna sredstva u cestovnom prometu i prometno planiranje.
Close