Kretanje mojim kvartom: Susret s građanima zapadnog dijela Novog Zagreba

Europska iskustva svjedoče kako široko uključivanje građana u traženje najpovoljnijih rješenja može biti put do logičnih i prihvatljivih odgovora

ODRAZ-Održivi razvoj zajednice, Grad Zagreb i Udruga “Sindikat biciklista” pozivaju na šesti po redu susret građana i predstavnika gradske uprave i samouprave u okviru projekta “Dijalog o mobilnosti u Zagrebu. Projekt ima za cilj povećati sudjelovanje u savjetovanju o mobilnosti u gradu. Provodi se na razini gradskih četvrti i mjesnih odbora, a ciljnu skupinu sudionika čine „obični građani“, stanovnici kvarta. Od građana očekujemo pitanja i prijedloge vezane uz poboljšanje prometa i kretanja u njihovom kvartu te ukazivanje na smetnje i probleme.

Susret će se održati sutra (srijeda 12. travnja 2017.) u CENTRU ZA KULTURU NOVI ZAGREB
(Trg Narodne zaštite, Remetinec) od 18:00 do 20:00 sati.

Nedostatak parkirališnih mjesta, pothodnici koji su neprikladni za sve kategorije pješaka te slabo korišteni, nedostatna pješačka i biciklistička infrastruktura, potrebna rekonstrukcija Savskog pješačkog mosta, rotora i željezničke postaje Remetinec, bolja prometna signalizacija i regulacija, neki su od prometnih problema na području Gradske četvrti Novi Zagreb-zapad. Odgovori se očekuju od predstavnika gradske uprave i samouprave te drugih nadležnih organizacija.

Europska iskustva svjedoče kako široko uključivanje građana u traženje najpovoljnijih rješenja može biti put do logičnih i prihvatljivih odgovora. Na tom se putu gradi kultura dijaloga i suradnje, razvija povjerenje između građana i predstavnika gradskih vlasti te uspostavlja stalna praksa konzultiranja o pitanjima od obostranog interesa.

Do sada su održani susreti u MO Bartol Kašić za područje GČ Črnomerec, MO Peščenica za područje GČ Peščenica-Žitnjak, MO Cvjetni trg za područje GČ Donji grad, MO Zapruđe za područje GČ Novi Zagreb-istok i nedavno, u MO Horvati-Srednjaci za područje GČ Trešnjevka-jug. Susreti su pokazali visoku razinu zanimanja građana za sva pitanja vezana uz kretanje njihovim susjedstvom. Pokazalo se, a dio građana je to i ustvrdio, kako nedostaju slični susreti te kako ima puno prostora za poboljšanje komunikacije s građanima i njihovo redovito obavještavanje o aktivnostima i koracima koje poduzimaju mjesni odbori, gradska četvrt i uprava Grada Zagreba.

Odazovite se na ovaj poziv, te dajte svoj doprinos za poboljšanje postojećeg stanja!

KONTAKT
Goran Lampelj, voditelj projekta / SINDIKAT BICIKLISTA
goran.lampelj@sindikatbiciklista.hr
M 091 583 6710

O autoru

Lea Šikić
Urednica rubrike Cestovni promet na Web portalu Prom. Područje interesa: sigurnost cestovnog prometa, prometno planiranje, te upravljanje mobilnošću u gradovima.
Close