Biciklom u garažu – nova parkirna mjesta za bicikliste

pixabay.com

Nastavio se projekt pod nazivom Biciklom u garažu. Podružnica Zagreparking predstavila je 10. travnja 2017. godine nova parkirna mjesta. Javna garaža Langov trg dobila je 12 biciklističkih parkirnih mjesta natkrivena nadstrešnicom.

Projekt Biciklom u garažu započeo je 2014. godine kada je Grad Zagreb osigurao 20 besplatnih parkirnih biciklističkih mjesta u sklopu garaže Gorica. Zatim je u sklopu javne garaže Tuškanac biciklistima osigurano također 20 mjesta, te je treća javna garaža sa biciklističkim mjestima postala javna garaža Langov trg. Pružanjem besplatnih biciklističkih parkirnih mjesta u sklopu javnih garaža potiče se korištenje bicikla kao najefikasnijeg i ekološki najprihvatljivijeg načina prijevoza u gradu. Sljedeća javna garaža koja će dobiti biciklistička parkirna mjesta je javna garaža u Novom Jelkovcu. Cilj podružnice Zagrebparking je osiguravanje besplatnog parkiranja u okviru svih osam javnih garaža kojima upravlja.

Ostaje nam vidjeti koliko će se ovim projektom pridonijeti unapređenju odvijanja prometa na području Grada Zagreba, te ekološkom razvoju Grada. Pridružujemo se pozivu Zagrebparkinga građanima da svoje bicikle besplatno parkiraju na parkirališnim mjestima ispred javne garaže Langov trg i u garažama Tuškanac i Gorica.

O autoru

Sebastijan Hleb
Student Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu, inicijator inicijative Avantoura te novinar studentskog internet portala prom.com.hr. Područja interesa; cestovni i gradski promet, biciklistički promet te prometno planiranje i projektiranje.
Close