Treći RUMOBIL vlak vozi na biciklijadu u Karlovac

Ilustracija / Foto: Ante Klečina

Nakon rasprodane prve dvije vožnje iz Zagreba za Ozalj, u ponedjeljak 1. svibnja 2017. iz Zagreba za Karlovac vozi i 3. RUMOBIL vlak, ovoga puta na karlovačku biciklijadu. Svi oni koji biciklima krenu na karlovačku biciklijadu moraju se do 10 sati prijaviti na prijavnom mjestu ispred Karlovačke banke, gdje će dobiti potrebne kupone, majice i druge materijale. Kolona biciklista u 10 sati kreće prema Grdunu gdje je (Restoran „Papalina“) organiziran zabavni program, nagradne igre i besplatni grah. U 13.30 biciklisti se vraćaju prema Karlovcu gdje se dolazak očekuje oko 15 sati. Izletnici koji 3. RUMOBIL vlakom koji krenu na put u Karlovac bez bicikla, mogu vrijeme provesti u turističkom razgledavanju Karlovca i šetnjom obalama četiriju rijeka. Vlak iz Zagreb GK polazi u 8.12 sati, a u Karlovac stiže u 9.06. Iz Karlovca se vraća u 17.28, a u Zagreb stiže u 18.25. Djeca do 6 godina putuju besplatno, a cijena povratne prijevozne karte za odraslu osobu i njegov bicikl je 50.00 kuna.

Da podsjetimo: Ovaj 3. RUMOBIL vlak koji se pridružio ranije organiziranim ozaljskim turističkim vlakovima, čini početak niza od 35 turističkih vlakova koji će na karlovačko i ozaljsko područje voziti do kolovoza 2018. Vlakovi su samo jedan od osam RUMOBIL-ovih pilot-projekata koji se istodobno provode u Poljskoj, Njemačkoj, Češkoj, Slovačkoj, Mađarskoj, Italiji i Hrvatskoj, a financiraju se novcem iz fonda Interreg Central Europe. Od ukupno 13 partnera tog međunarodnog projekta, iz Hrvatske sudjeluju HŽ Putnički prijevoz i Savez za željeznicu (voditelj paketa komunikacija), a među 3 pridružena partnera je i HŽ Infrastruktura. Grad Ozalj korisnik je projekta RUMOBIL i organizira turističke, kulturne i gastronomske sadržaje u koje uključuje lokalne institucije i OPG-ove. To je ujedno i cilj projekta – održivom mobilnošću pomoći lokalnoj zajednici u poboljšanju demografske slike. Više o projektu RUMOBIL može se naći na poveznici.

Izvor: Savez za željeznicu

O autoru

Marin Dokoza
Magistar željezničkog prometa, entuzijast i ljubitelj željeznice. Zanimaju ga područja održive mobilnosti, željezničkog prometa i urbanog prometnog planiranja.
Close