Biciklistička staza “Bodulska priča”

Izvor: sibensko-kninska-zupanija.hr

Proteklog vikenda počelo je označavanje biciklističkih staza diljem županije. Župan Goran Pauk zajedno sa direktoricom Turističke zajednice Šibensko-kninske županije Željanom Šikić obišao je biciklističku  stazu „Bodulska priča“ na kojoj je postavljena signalizacija. Staza je duga 28 km i  ide oko cijelog otoka Murtera, a sa staze se pruža predivan pogled na murterski arhipelag.

Staza je duga 28 km i  ide oko cijelog otoka Murtera

„Dosadašnje inicijative na razvoju cikloturizma ovim projektom trebale bi dobiti novo svjetlo, unificiranost i prepoznatljivost u krugu zaljubljenika u cikloturizam, a Šibensko-kninska županija kao cikloturistički vrlo atraktivna destinacija, postati njihovo omiljeno odredište.“ –  rekao je župan Goran Pauk ujedno predsjednik TZ Šibensko-kninske županije.

Turistička zajednica Šibensko kninske županije je u suradnji sa sustavom lokalnih turističkih zajednica prošle godine pokrenula projekt razvoja cikloturizma. Nakon potpisivanja sporazuma o projektu krenulo se u realizaciju istoga. Prvi korak je bila edukacija bike vodiča na kojoj je sudjelovalo ukupno 23 polaznika i koji su nakon edukacije stekli licencu Hrvatskog biciklističkog saveza za bike vodiča.

U istom periodu je formirana radna skupina od sedam članova profesionalnih biciklista, koja je aktivno radila na projektu razvoja cikloturizma.  Zadaća im je bila analizirati postojeće staze, predložiti  nove, snimi njihove GPS zapise i ostale potrebne tehničke podatke. Snimljeno je, obrađeno i kategorizirano 50 novih staza na području cijele županije, tako da se broj staza u županiji popeo na 90, odnosno kilometraža je utrostručena te sad iznosi 2450 km.

Projekt ima svoj atraktivan vizualni identitet, a što je vrlo bitno, doneseni su i standardi za biciklističku signalizaciju za područje cijele županije. Ona će sada biti jedinstvena na području cijele naše županije. Fazom označavanje biciklističkih staza koja je upravo u tijeku, finalizira se bazni razvoj ovog brzorastućeg turističkog proizvoda, koji je sada spreman za drugu fazu, a to je promocija. Kako su pripreme za tu finalnu fazu projekta odrađivane simultano i u skladu sa dinamikom cijelog projekta, tako je priprema za brošuru gotova, kao i redizajn weba.


Preneseno sa: sibensko-kninska-zupanija.hr

O autoru

Lea Šikić
Urednica rubrike Cestovni promet na Web portalu Prom. Područje interesa: sigurnost cestovnog prometa, prometno planiranje, te upravljanje mobilnošću u gradovima.
Close