Održana „Edukacija mopedista i motociklista“

Ilustracija/Izvor: pixabay.com

U subotu, 20. svibnja, održana je besplatna „Edukacija mopedista i motociklista“  koju je provela Udruga za sigurnost prometa u suradnji s MUP- om i Crvenim križem u sklopu Nacionalnog programa sigurnosti cestovnog prometa u centru sigurne vožnje Oryx Mičevec.

Edukacija se sastojala od teoretskog  i praktičnog djela. Na teoretskom djelu održano je predavanje o analizi sigurnosti motociklista u cestovnom prometu, te medicinskog a aspekta stradavanja motociklista u prometu. Osim ponavljanja referentnih odredbi iz Zakona o sigurnosti cestovnog prometa održano je i predavanje iz prometnih propisa s naglaskom na propisan i siguran način sudjelovanja motociklista u prometu.

Nakon odrađenog teorijskog djela održan je praktični dio koji se sastojao od osnova pružanja prve pomoći te treninga sigurne vožnje na poligonu Oryx centra sigurne vožnje.

Svi polaznici dobili su uvjerenje o pohađanju preventivno sigurnosne radionice za motocikliste.

Izvor fotografije: facebook.com

Sljedeća „Edukacija mopedista i motociklista“   održat će se u Osijeku, 27. svibnja 2017. Svi zainteresirani mopedisti i motociklisti na radionicu se mogu prijaviti  putem e-maila: info.kontakt.sup@gmail.com ili slanjem SMS poruke na 099 805 40 40. Ostala događanja možete provjeriti na facebook stranici Udruge Sigurnost u prometu.

Izvor: Udruga Sigurnost u prometu

Close