Dođite na četvrti Dan za znanost!

Izvor: www.facebook.com/DanZaZnanostKoprivnica/

„Dan za znanost“ naziv je projekta Gimnazije “Fran Galović” Koprivnica koji je pokrenut radi promicanja i popularizacije znanosti. Cilj je projekta okupiti što veći broj sudionika svih uzrasta koji će – prema vlastitu odabiru – interaktivno sudjelovati u nizu aktivnosti s područja matematike, fizike, kemije, biologije, geografije, elektrotehnike, robotike i psihologije.

Ovogodišnji Dan za znanost održat će se 3. lipnja 2017. u Gimnaziji “Fran Galović” Koprivnica od 10 do 15 sati. Ove godine za posjetitelje je pripremljeno sedam predavanja, dvadesetak radionica i sportske aktivnosti.

Predavači dolaze iz poznatih nacionalnih i međunarodnih sveučilišta i dio su velikih tvornica znanja: Hrvatskog instituta za istraživanje mozga, Medicinskog fakulteta Zagreb, Fizičkog odsjeka Prirodoslovno-matematičkog fakulteta, Hrvatske udruge bespilotnih sustava, Filozofskog fakulteta, sveučilišta University of London i Ludwig-Maximilians-Universität München.

Na Danu za znanost ove ćete godine vidjeti kako se robot može hraniti sunčevom energijom, kako rade 3D printeri, a isto tako i 3D olovke. Možete doći izraditi vlastiti sunčani sat i ponijeti ga kući. Oni najmlađi svoje će zadovoljstvo zasigurno pronaći u Mars roveru, elektičnom autiću u kojem se mogu provozati, a roditelji mogu upravljati njime pomoću daljinskog upravljača. U tome će im sigurno pomoći naši vjerni posjetitelji Lino i profesor Baltazar. Dođite vidjeti, možda im se pridruži još jedan jako važan član gimnazijskog Dana za znanost!

Radionice će se neprekidno održavati u sportskoj dvorani uz brojne edukatore. Od sportskih aktivnosti za posjetitelje su na raspolaganju zumba, kardiovježbe i biciklijada kojom će završiti četvrti Dan za znanost.

Raspored događanja

10:00 – 10:30 Svečano otvorenje u zbornici škole
10:30 – 15:00 Predavanja, radionice i sportske aktivnosti u učionicama i sportskoj dvorani (za sve uzraste)
15:00 -15:30 (16:00) Biciklijada (Upoznajmo Koprivnicu na biciklima!)

Svakako popratite ovaj znanstveni događaj!

O autoru

Božo Cicvarić
Urednik rubrike Logistika na web portalu Prom. Magistrirao je 2016. na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu, smjer Logistika. Posebno ga zanima prijevozna logistika i organizacija putničkog prijevoza.
Close