Wove – računalo koje se nosi oko zgloba

Wove je prvi proizvod kompanije Polyera. Njegove funkcije slične su pametnom satu (smartwatch), ali s mogućnošću savijanja. To je jedan od prvih savitljivih touchscreen ekrana koji se mogu savinuti poput papira bez da se ekran ošteti.

Tvrtka postoji desetak godina, ali na ideju o Woveu je došla prije dvije i pol godine. Savijanje je moguće zbog posebnog digitalnog materijala kojim tvrtka proizvodi savitljive tranzistore i ekrane od samog početka.

woveVlasnici ovog inovativnog proizvoda mogu sami odrediti koje će aplikacije koristiti te mogu čitati obavijesti kada god požele. Nekoliko aplikacija može se izvršavati u isto vrijeme. Wove operacijski sustav, Wove OS, povezuje se sa smartphone mobilnim uređajem putem Bluetooth tehnologije a temelji se na Android operacijskom sustavu. Polyera surađuje s velikim tvrtkama za razvoj aplikacija kako bi se one izvodile na Wove OS operacijskom sustavu kada uređaj krene u prodaju sredinom 2016. godine.

Iako cijena proizvoda još nije definirana, ona će biti manja od najjeftinijeg Apple Watch proizvoda. Ovaj proizvod je svakako zanimljiva inovacija koju treba vidjeti uživo. Na ovoj poveznici možete pročitati više o proizvodu i pogledati video.


 

Preneseno sa: techcrunch.com/ Fotografije: techcrunch.com

O autoru

Vlatka Mišić
Magistrica informacijsko komunikacijskog prometa na Fakultetu prometnih znanosti. Područje interesa: sigurnost informacijsko komunikacijskih sustava, otkrivanje ranjivosti pojedinih sustava te forenzička analiza mobilnih terminalnih uređaja
Close