Njujorški MTA pisat će ispričnice

Reuters/Brendan Mcdermid

New York Metropolitan Transportation Authority – MTA, pisat će “ispričnice” putnicima koji su zbog kašnjenja podzemne željeznice kasnili na posao ili u školu. Ova obavijest prenesena je sa službenog NYCT Subway Twitter korisničog računa, a tvrde da će izdavati potvrde za sva kašnjenja koja su se dogodila unazad 90 dana. Putnici trebaju ispuniti formular na MTA internetskom sjedištu s detaljnim informacijama o kašnjenju kao što su linija podzemne željeznice i točno vrijeme kašnjenja.

Kako piše The New York Times od 2012. godine do danas, kašnjenja podzemne željeznice su se gotovo udvostručila, s 28 000 kašnjenja mjesečno na čak 70 000 kašnjenja svaki mjesec ove godine. Mehanička se izvedba također pogoršala što je dovelo do zastoja vlakova i pretrpanosti.

MTA je objavio novu verziju svog petogodišnjeg financijskog plana u kojem, od 32,5 milijardi dolara, 14 milijardi usmjerava na poboljšanje sustava podzemne željeznice u New Yorku. Revidirani plan uključuje sustav sa šest točaka za rješavanje kratkoročnih problema u podzemnoj željeznici, poput poboljšanja problema sa signalom i kvarova opreme u podzemnoj željeznici.

Njujorški guverner  Andrew Cuomo također nudi milijun dolara “genijalcu” s najboljim rješenjem za probleme koji su izravno povezani s kašnjenjem podzemne željeznice, kao što je zastarjeli signalni sustav.

Twitter

Mnogi su putnici, nakon gore spomenute objave na Twitteru, izrazili svoje nezadovoljstvo sve većim brojem kašnjenja, a čini se da ni “ispričnice” ne smiruju njihovu isfrustriranost.


Izvor: businessinsider.com

O autoru

Vlatka Mišić
Magistrica informacijsko komunikacijskog prometa na Fakultetu prometnih znanosti. Područje interesa: sigurnost informacijsko komunikacijskih sustava, otkrivanje ranjivosti pojedinih sustava te forenzička analiza mobilnih terminalnih uređaja
Close