Preko vikenda izmjene u autobusnom prometu!

Ilustracija / Izvor: Pixabay

Zbog 43. automobilističke utrke INA DELTA RALLY  koja se održava 9. i  10. lipnja u Zagrebu dolazi do izmjena u javnom prometu.

Automobilistička utrka INA Delta Rally, koja će se održavati u petak i subotu, 9. i 10. lipnja, uvjetuje izmjene na pojedinim autobusnim linijama terminala Glavni kolodvor, kao i na autobusnim linijama 274 Dubec – Sesvete – Laktec i 140 Mihaljevac – Sljeme.

U petak, 9. lipnja, od 16 do 22.30 sati, autobusne linije terminala Glavni kolodvor prometovat će izmijenjenim trasama u oba smjera, a autobusna linija 234 Glavni kolodvor – Kajzerica – Lanište neće prometovati.

Autobusne linije 219 Glavni kolodvor – Sloboština, 220 Glavni kolodvor – Dugave i 229 Glavni kolodvor – Odra – Mala Mlaka, prometuju s Glavnog kolodvora Ulicom Hrvatske bratske zajednice, skreću lijevo na Slavonsku aveniju, desno na Aveniju Marina Držića, desno na Aveniju Dubrovnik, zatim skreću lijevo na Aveniju Savezne Republike Njemačke otkuda nastavljaju uobičajenim trasama.

Autobusi linija 166 Glavni kolodvor – Donji Dragonožec, 221 Glavni kolodvor – Travno, 268 Glavni kolodvor – Velika Gorica, 310 Glavni kolodvor – Petrovina, 311 Glavni kolodvor – Cerovski vrh i 330 Glavni kolodvor – Velika Gorica (brza linija), vozit će sa Glavnog kolodvora Ulicom Hrvatske bratske zajednice, skrenuti lijevo na Slavonsku aveniju, desno na Držićevu, desno na Aveniju Dubrovnik te lijevo na Aveniju Većeslava Holjevca i nastaviti uobičajenim trasama do krajnjih odredišta.

Pri povratku autobusi prometuju istim izmijenjenim trasama.

Za vrijeme posebne organizacije prometa, autobusno stajalište Nacionalna i sveučilišna knjižnica- zapad bit će izmješteno na stajalište Nacionalna i sveučilišna knjižnica-jug, dok se autobusna stajališta Bundek, Muzej suvremene umjetnosti i Sopot neće koristiti.

Autobusna linija 274 Dubec – Sesvete – Laktec prometovat će u petak, 9. lipnja, od 17 do 22 sata, trasom u dva dijela.

Na prvom dijelu trase, kako bi se uspostavila kvalitetna prometna povezanost za stanovnike naselja Šašinovec, Budenec i Cerje, autobus će voziti na relaciji Dubec – Sesvete – Cerje, odnosno do raskrižja Ulice Podolnice i Donjopoljske ulice. Polasci iz Dupca ostvarivat će se u 16.30, 18.30 i 20.05 sati, a iz Cerja, od raskrižja Ulice Podolnice i Donjopoljske ulice, polazit će u 17, 19, i 20.30 sati.

Na drugom dijelu trase, autobus će voziti na relaciji Lužan – Laktec – Glavničica, stoga stanovnike naselja Laktec, Glavničica i Drenčec, upućujemo da iz Dupca,  prema svojim odredištima, kao i pri povratku, koriste autobusnu liniju 273 Dubec – Sesvete – Lužan. Iz Lužana, u smjeru Lakteca i Glavničice, autobus će polaziti u 16.55, 18.10, 18.45 i 19.25 sati, dok će u smjeru Lužana, autobus iz Lakteca polaziti u 16.35 sati, a sa okretišta kod Vatrogasnog doma u Glavničici u 15.30, 18.25, 19.05 i 20.05 sati.

Autobus koji iz Glavničice polazi u 20.05 sati, vozit će do Dupca preko Lužana.

Nastavak utrke u subotu, 10. lipnja, uvjetuje obustavu autobusne linije 140 Mihaljevac – Sljeme, u vremenu od 9 do 18 sati. Polazak s Mihaljevca koji se prema rasporedu očekuje u 8 sati, bit će ostvaren u 8.15 sati.

Izvor: zet.hr

O autoru

Božo Cicvarić
Urednik rubrike Logistika na web portalu Prom. Magistrirao je 2016. na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu, smjer Logistika. Posebno ga zanima prijevozna logistika i organizacija putničkog prijevoza.
Close