Dugoočekivani Nextbike sustav bicikala stigao u Poreč

Izvor: Arhiva Valmar Riviere

Još je jedan grad Lijepe naše postao bogatiji za sustav javnih bicikala Nextbike. Bilo je krajnje vrijeme da Nextbike konačno stigne i u Istru. Radi se o suradnji Valamara i Netbike sustava javnih bicikala. Od danas ta se usluga može koristiti u Poreču što će zasigurno doprinijeti boljoj mobilnosti građanima Poreča, ali dakako i mnogobrojnim posjetiteljima.

Ljubiteljima vožnje biciklom u Poreču će na raspolaganju u 2017. godini biti 35 električnih i 35 mehaničkih bicikala, raspoređenih na 5 stanica na kojima svi zainteresirani mogu jednostavno preuzeti i ostaviti bicikle. Valamarova investicija vrijedna više od jedan milijun kuna, realizirana je u suradnji sa Sustavom javnih bicikala d.o.o. licenciranim nextbike partnerom.

Na raspolaganju korisnici imaju klasične bicikle i električne. Usluga je dostupna već od 10 kn/do 1h, te 20 kn za dulje od jednog sata za klasične bicikle. Za električne cijena je nešto viša iznosi 20 kn do jednog sata, i 40 kn za dulje od jednog sata. Postoje i dva paketa, osnovni po cijeni od 79 kn za tjedan dana, te premium za 199 kn za godinu dana. Osnovnim paketom ostvaruje se 30 minuta besplatne vožnje svaki dan, a premium paketom neograničen broj vožnji do 30 min. Nakon besplatnih minuta uplaćeni iznos se koristi kao kredit za najam sukladno PAY AS YOU GO cjeniku.

Lokacije na kojima možete posuditi ili vratiti bicikl pogledajte u nastavku na karti:

Lokacije u Poreču / Izvor: Nextbike

 

Sve što vas zanima o Nextbikeu pročitajte OVDJE u jednom od naših članaka, a dodatne informacije o Poreč Bike Share potražite na njihovim službenim internetskim stranicama. Mi im želimo puno uspjeha u Istri, te se nadamo da nakon Poreča na red dolazi još neki istraski grad.

 

Foto: Arhiva Valmar Riviere

O autoru

Lea Šikić
Urednica rubrike Cestovni promet na Web portalu Prom. Područje interesa: sigurnost cestovnog prometa, prometno planiranje, te upravljanje mobilnošću u gradovima.
Close