Grad bez prepreka – prijava problema

Izvor: Screenshot sindikatbiciklista.hr

Uz financijsku potporu Grada Zagreba, Sindikat biciklista još  je 2014. godine pokrenuo projekt “Grad bez prepreka”, a jedan od glavnih ciljeva projekta je poboljšanje participacije građana Zagreba u poboljšanju gradske prometne (biciklističke) infrastrukture.  Isto tako, projektom će se pokušati postići bolja edukacija građana na području urbane, prometne i komunalne infrastrukture. Biciklisti, osobe s invaliditetom ili majke s kolicima se prilikom svakodnevnog kretanja gradom susreću s brojnim arhitektonskim barijerama, no rijetki od njih prijave probleme i traže njihovo rješavanje. Putem navedenog projekta, Sindikat biciklista će se brinuti se da problemi i prijedlozi za poboljšanje prometne infrastrukture zaprimljeni od strane biciklista, osoba s invaliditetom, pješaka i drugih sudionika u prometu stignu do tijela nadležnih za njihovo rješavanje.

Da problema u smislu neadekvatne biciklističke i pješačke infrastrukture ima na pretek, svjedoci smo svakodnevno. Ovo je prilika da se svakodnevno gunđanje o lošoj infrastrukturi prijavi, te se možda nešto i promjeni na bolje.

Prema tome, ukoliko naiđete na problem prijavite ga, te dajte svoj doprinos poboljšanju mobilnosti. Obrazac za prijavu problema, prijedloga, zahtjeva ili molbe pronađite OVDJE.

 

O autoru

Lea Šikić
Urednica rubrike Cestovni promet na Web portalu Prom. Područje interesa: sigurnost cestovnog prometa, prometno planiranje, te upravljanje mobilnošću u gradovima.
Close