Domišljato rješenje za istrošene brisače

ecocut-pro.de

Svi vozači upoznati su s problemom istrošenih brisača. Na vjetrobranskom staklu ostavljaju masne tragove i ponekad požalimo što smo ih uopće uključili. To se posebno vidi kad bliješti odsjaj sunca i vozačima smanjuje preglednost i time sigurnost u prometu.

Česta kupnja novih brisača zna biti skupa, a promjena ponekad zahtjevna. Na kraj tome htjela su stati dva inovatora, Adnan Alibegovic i Mario Kronberg, dizajnirajući malo pomagalo “ECOCUT” s kojim se više nećete morati boriti s istrošenim gumama na brisačima. Proučavanjem procesa trošenja gume zaključili su da se samo mali sloj gume koji je cijelo vrijeme prislonjen na vjetrobransko staklo troši. Mikro-pukotine uzrokuju pruge zbog kojih vjetrobransko staklo ostaje masno.

ECOCUT proizvod/foto: ecocut-pro.de

Nakon tri godine razvijanja proizvoda inovatori su napokon uspjeli i omogućili obnavljanje gume na brisačima. “ECOCUT” proizvodom jednostavno se i precizno ukloni tanki sloj pohabane gume. Nakon rezanja brisači su kao novi. Vijest o ovom proizvodu se proširila internetom i brzo se prodaje online, a povratni komentari kupaca su pozitivni.


Izvor: ecocut-pro.de

 

O autoru

Vlatka Mišić
Magistrica informacijsko komunikacijskog prometa na Fakultetu prometnih znanosti. Područje interesa: sigurnost informacijsko komunikacijskih sustava, otkrivanje ranjivosti pojedinih sustava te forenzička analiza mobilnih terminalnih uređaja
Close