Novi integrirani sustav javnog prijevoza

Autor: ADEL AL-HADDAD / MEDIAFAX

Gradonačelnica glavnog grada Rumunjske, Gabriela Firea, najavila je jedinstvenu prijevoznu kartu koja će se moći koristiti za prijevoz autobusom, tramvajem, metro sustavom i vlakom u Bukureštu i županiji Ilfov. Najava novog tarifnog sustava najavljena je u sklopu osnivanja jedinstvene kompanije „Inter-community Development Association for Public Transport Bucharest-Ilfov“ koja će upravljati javnim prijevozom na navedenom području. Firea je izjavila kako je ovo povijestan trenutak za grad jer se usluga javnog prijevoza integrira i proširuje na šire gradsko područje. To se postiže u suradnji sa operaterom Metro sustava – Metrorex-om i nacionalnim putničkim prijevoznikom CFR.

„Uvjeren sam da ćemo razviti javni prijevoz za građane koji će putovanja koja se danas čine dugima i teškima učiniti kratkima i jednostavnima.“ rekao je predsjednik Županijskog vijeća Marian Petrache.

Novi integrirani sustav Bucharest-Ilfov neće izuzeti privatne prijevoznike. Oni će i dalje moći prometovati uz uvjet da posjeduju važeće dozvole i da imaju potpisan ugovor o suradnji sa lokalnim vlastima čime će biti uključeni u integrirani prijevozni sustav. Oni će se moći i natjecati za linije na kojima ne prometuje gradski prijevoznik RATB.

O autoru

Marin Dokoza
Magistar željezničkog prometa, entuzijast i ljubitelj željeznice. Zanimaju ga područja održive mobilnosti, željezničkog prometa i urbanog prometnog planiranja.
Close