Kupljena 22 električna autobusa

Talijanski električni autobus/ Izvor: eltis.org

Regija Lombardija u Sjevernoj Italiji napravila je značajni pomak u “čišćem” javnom prijevozu kupnjom 22 nova električna autobusa. Dva grada iz ove regije će profitirati kupnjom, a to su Milano 10 novih autobusa i Bergamo s 12 novih električnih vozila.

Kupljena su dva modela autobusa koji su bazirani su na Solaris Urbino 12 modelu kod kojih se koriste visokonaponske baterije ukupnog kapaciteta 240 kWh. Međutim, svaki model ima drugačiji način punjenja. Vozila u Bergamu koristit će utični punjač s kojim će se moći puniti dva vozila istovremeno, dok će ona u Milanu koristiti punjače na vozilu.

Vozila nude razne pogodnosti za vozača i putnike. Oba imaju klima uređaj s automatskom regulacijom temperature, a unutrašnjost će biti osvijetljena pomoću LED tehnologije koja štedi energiju. Imaju i sustav putničkog informiranja koji će pomoći putnicima da siđu s autobusa na njihovom stajalištu, te sustav prebrojavanja putnika.

Važna sigurnosna značajka je sustav za gašenje požara požara, koji automatski može ugasiti vatru u spremniku za vuču.


Preneseno s: eltis.org

O autoru

Vlatka Mišić
Magistrica informacijsko komunikacijskog prometa na Fakultetu prometnih znanosti. Područje interesa: sigurnost informacijsko komunikacijskih sustava, otkrivanje ranjivosti pojedinih sustava te forenzička analiza mobilnih terminalnih uređaja
Close