Željeznička postaja za poželjeti! Ova je stanica prva po zadovoljstvu putnika

Prema proljetnim anketama koje se redovno rade među korisnicima, željeznički kolodvor Glasgow Central prvi je na listi zadovoljstva korisnika. Anketa NRPS – National Rail Passenger Survey provedena je za veliki broj postaja kojima upravlja kompanija National Rail. Nacionalne željeznice upravljaju voznim redovima i uslugom i na 18 najvećih engleskih, škotskih i velških kolodvora.

Ukupno zadovoljstvo putnika na glasgovskom glavnom kolodvoru doseglo je visokih 95,2 posto, što je rezultat konstantnog rasta od 3,6 posto svake godine ispitivanja. Glasgow Central tako je “prešišao” druge poznate kolodvore diljem Ujedinjenog Kraljevstva, poput London King Crossa, Birmingham New Streeta i Liverpool Lime Streeta.

“Tim na kolodvoru Glasgow naporno je radio kako bi postigao zacrtane planove koji su bili fokusirani na putnike. Akcije koje je tim proveo urodile su plodom – najvećim postotkom zadovoljstva od visokih 95 posto. Rezultati su uistinu ohrabrujući, što nas motivira za ulaganje  još većeg truda, ne bi li Glasgow Central ostala na vodećoj poziciji” – Susan Holden, menadžerica kolodvora Glasgow Central.

Zadovoljstvo putnika mjereno je na raznim aspektima učinkovitosti, kao što je pravodobno informiranje o voznom redu, povezanost s ostalim prometnim pravcima, čistoća, održavanje infrastrukturnih objekata, izbor dućana i ugostiteljskih objekata itd.

Između 30. siječnja i 30. travnja ove godine ukupno je ispitano 27.290 putnika diljem Velike Britanije, korisnika spomenutog NRPS-a. Ovo se istraživanje provodi svake dvije godine, a provodi ju neovisna agencija za nadzor transporta Transport Focus.

Konstantno praćenje zadovoljstva putnika i kvalitete prometne infrastrukture osobito je važno i uobičajena je praksa zemalja s razvijenim prometnim sustavima. Naime, prometno planiranje ne može se kvalitetno provoditi bez svakodnevnih povratnih informacija o zadovoljstvu putnika. Primjedbe i prijedlozi putnika trebaju se konstantno “osluškivati” i na temelju njih unaprjeđivati postojeće sustave.


Izvor: railwaypro.com

O autoru

Božo Cicvarić
Urednik rubrike Logistika na web portalu Prom. Magistrirao je 2016. na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu, smjer Logistika. Posebno ga zanima prijevozna logistika i organizacija putničkog prijevoza.
Close